Konya’nın Ilgın ilçesine bağlı Avdan Mahallesi’nde şaşkınlık uyandıran bir doğa olayı yaşandı. Normal şartlarda ilkbahar aylarında çiçeklenen erik ağaçları, bu kez ağustos ayında çiçek açtı.
Mahalle sakinleri, yaz ortasında gördükleri bu sıra dışı manzara karşısında hayrete düştü. Baharın habercisi olarak bilinen erik ağacının, kavurucu sıcakların yaşandığı bir dönemde çiçek açması hem merak hem de şaşkınlık uyandırdı.
Uzmanlar, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar ve iklim değişikliğinin bu tür sıra dışı doğa olaylarına yol açabileceğini belirtiyor. Avdan Mahallesi’nde yaşanan bu durumun, iklim değişikliğinin günlük hayata etkilerini gözler önüne serdiği ifade ediliyor.
Mahalle sakinleri ise alışılmışın dışında ortaya çıkan bu tablonun, her şeye rağmen doğanın kendine özgü güzelliklerini sergilemeye devam ettiğinin bir göstergesi olduğunu dile getirdi.
Kaynak: Ilgın Hak Haber