Konya
Açık
21°
Aksaray
Açık
19°
Karaman
Açık
18°
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Konya’da şeker pancarı sezonu açıldı

Konya’da şeker pancarı sezonu açıldı

Konya’nın Ereğli ilçesinde bulunan Bahri Dağdaş Şeker Fabrikası, 2025-2026 üretim sezonunu düzenlenen törenle açtı.

Konya’da şeker pancarı sezonu açıldı
Okunma Süresi: 1 dk

Konya’nın Ereğli ilçesinde bulunan Bahri Dağdaş Şeker Fabrikası, 2025-2026 üretim sezonunu düzenlenen törenle açtı. Çiftçiler, fabrika çalışanları ve davetlilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen programda birlik, bereket ve üretim vurgusu öne çıktı.

Törende konuşan Ereğli Ziraat Odası Başkanı ve Ereğli Pancar Ekicileri Kooperatifi başkan adayı Abdullah Çelik, şeker pancarının sadece bir tarım ürünü olmadığını, aynı zamanda emek, birliktelik ve bereketin sembolü olduğunu söyledi. Çelik, “Bugün de üreticimizin yanındayız. Çiftçimizden tarım işçimize, nakliyecimizden fabrika emekçisine kadar bu zincirde emeği olan herkese kolaylıklar diliyorum. Tüm çiftçilerimize hayırlı, bereketli ve kazançlı bir sezon olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yeni sezon açılışı, bölgedeki çiftçiler için umut ve heyecan kaynağı olurken, katılımcılar alın terinin ülke ekonomisine katkısına dikkat çekti. Üretimde sürdürülebilirliğin öneminin altı çizildi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız