Konya Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında çevre ve halk sağlığını korumak amacıyla haşereye karşı yürüttüğü ilaçlama çalışmalarını şehir genelinde sürdürüyor. Çalışmalar, 31 ilçedeki 859 mahallede ilçe belediyeleriyle koordinasyon içerisinde gerçekleştiriliyor.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, çevre ve halk sağlığını korumaya yönelik çalışmalara büyük önem verdiklerini belirterek, ilaçlama faaliyetlerinin yaz boyunca titizlikle devam ettiğini söyledi.
Başkan Altay, uçkun mücadelesinin 06.00-10.30 ile 18.00-22.30 saatleri arasında, larva mücadelesinin ise 07.00-17.00 saatleri arasında yürütüldüğünü ifade ederek, çalışmalarda Sağlık Bakanlığı ruhsatlı, insan, hayvan, bitki ve çevre sağlığına uygun biyolojik ilaçların kullanıldığını belirtti.
Vatandaşlara da çağrıda bulunan Altay, gıda atıklarının poşetlenerek çöp konteynerlerine bırakılması, çevre temizliğine özen gösterilmesi ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşların gübre birikimine izin vermemesi gerektiğini vurguladı.

31 İLÇEDE 859 MAHALLEDE İLAÇLAMA
Konya Büyükşehir Belediyesi, ilaçlama çalışmalarını 21 uçkun, 14 larva, 4 kontrol ve 1 teknik servis ekibi olmak üzere toplam 40 ekiple sürdürüyor. Sokaklar, parklar, bahçeler, mezarlıklar ve mesire alanları belirlenen periyotlarla ilaçlanırken, çalışmalarda 49 araç ve ekipman kullanılıyor.

GPS İLE ANLIK TAKİP EDİLİYOR
Çevre Sağlığı İlaçlama Yönetim Sistemi kapsamında tüm ilaçlama araçları GPS Araç Takip Sistemi ile izleniyor. Mahallelerde yapılan ilaçlamalar, kullanılan ilaç miktarı, çalışma saatleri ve yakıt tüketimi sistem üzerinden anlık olarak kontrol ediliyor.
Öte yandan ilaçlama personeline yönelik biyosidal ürün uygulama eğitimleri, sağlık taramaları ve hizmet içi eğitimlerin de düzenli olarak gerçekleştirildiği bildirildi.