Konya
Açık
21°
Aksaray
Açık
19°
Karaman
Açık
21°
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Konya'da ticari araç sürücüleri dikkat: Kış lastiği denetimi başladı!

Konya'da ticari araç sürücüleri dikkat: Kış lastiği denetimi başladı!

Konya’da kış lastiği uygulaması başladı; 7°C altındaki hava koşullarında lastik kullanımı güvenliği artırıyor ve ticari araçlar için zorunlu.

Konya'da ticari araç sürücüleri dikkat: Kış lastiği denetimi başladı!
Okunma Süresi: 1 dk

Konya Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından yapılan açıklamaya göre, şehir genelinde kış lastiği uygulaması resmen başladı. Hava sıcaklıklarının 7°C’nin altına düşmesi durumunda, kış lastiği kullanımı sürücülere yol tutuşu ve güvenlik açısından önemli avantaj sağlıyor.

Yetkililer, ticari araçlarda kış lastiğinin zorunlu olduğunu hatırlatarak, sürücüleri güvenli sürüş için lastiklerini takmaları konusunda uyardı. Uygulama, 15 Nisan 2026 tarihine kadar devam edecek.

AKOM yetkilileri, “Güvenli sürüş için kış lastiğinizi takmayı unutmayın” çağrısında bulundu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız