Konya
Açık
21°
Aksaray
Açık
19°
Karaman
Açık
18°
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Konya'da üreticilere 75 milyon TL'lik destek

Konya'da üreticilere 75 milyon TL'lik destek

Konya’nın Bozkır ilçesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “Bozkır’ın Elması İyi Tarımla Buluşuyor, Ürünümüz Taçlanıyor” Projesi kapsamında malzeme teslim töreni düzenlendi.

Konya'da üreticilere 75 milyon TL'lik destek
MUHABİR: Ayşe İrem Kihtir
Okunma Süresi: 1 dk

Törene; Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen, Bozkır Kaymakamı Hasan Çimer, Bozkır Ziraat Odası Başkanı Ali Öztürk, il müdürlüğü yöneticileri, ilçe kurum amirleri, teknik personel ve üreticiler katıldı.

Proje kapsamında 9 üretici, toplam 547 dekar alanda İyi Tarım Uygulamaları (İTU) kapsamına alındı. Üreticilere fiziki ekipman teslimi yapılırken, elma bahçelerinde teknik incelemeler gerçekleştirildi. Ayrıca toprak, su ve ürün analizleri ile kontrol sertifikasyon bedelleri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından karşılandı.

Konya’da 788 Bin Ton Ürün İTU ile Üretildi

Konya genelinde 2024 üretim yılında 240 üretici ile 572 bin dekar alanda 788 bin ton ürün İyi Tarım Uygulamaları kapsamında üretildi. Bu kapsamda üreticilere 6,4 milyon TL destekleme ödemesi yapıldı. 2009 yılından bugüne kadar ise 7 bin 194 üreticiye toplam 75 milyon TL destek sağlandı.

“Doğaya ve İnsana Saygılı Üretim”

İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen, törende yaptığı konuşmada İyi Tarım Uygulamalarının insan sağlığını koruyan, çevreye duyarlı, hayvan refahını gözeten ve ekonomik açıdan sürdürülebilir bir üretim modeli olduğuna dikkat çekti. Seçen, tarımsal üretimde doğaya ve insana saygılı üretimin önemini vurguladı.

Konuşmaların ardından üreticilere ekipmanları teslim edilerek yeni sezon için bereket dilekleri iletildi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız