Konya
Parçalı bulutlu
13°
Aksaray
Parçalı bulutlu
17°
Karaman
Parçalı az bulutlu
18°

Konya’da yetiştiricilere büyükbaş hayvan tahsisi! Başvurular başladı

Konya’nın Yunak ilçesinde 2027 yılı “Bir Sürü Olsun” Projesi için başvurular başladı. Yetiştiriciler, 16, 32 veya 48 başlık paketlerden birini talep edebilecek. Başvurular 13 Kasım 2026’ya kadar alınacak.

Konya’da yetiştiricilere büyükbaş hayvan tahsisi! Başvurular başladı

Yunak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün duyurusuna göre proje kapsamında yetiştiricilere etçi ırk gebe dişi ve damızlık erkek sığır tahsis edilecek. Başvurular, 4–13 Kasım 2026 tarihleri arasında İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapılacak.

Üç farklı paket sunulacak

Yetiştiriciler, 16, 32 veya 48 başlık üç paketten birini talep edebilecek. Birinci pakette 15 gebe dişi ve 1 damızlık erkek, ikinci pakette 30 gebe dişi ve 2 damızlık erkek, üçüncü pakette ise 45 gebe dişi ve 3 damızlık erkek sığır yer alıyor.

Yetiştiricilerin, talep ettikleri paketteki hayvan sayısına göre hayvan başına 3 bin TL’yi başvuru sırasında Et ve Süt Kurumu (ESK) hesabına yatırması gerekiyor.

Kimler başvurabilecek?

Başvuru sahiplerinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ve 30 Ekim 2026 itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olması gerekiyor. Başvuru sahibinin adına kayıtlı işletmenin, bu tarih itibarıyla en az bir yıldır TÜRKVET’e kayıtlı olması şartı aranacak. İşletmenin sistemdeki büyükbaş kapasitesi en fazla 200 baş olmalı ve talep edilen pakete yeterli olmalı.

Her yetiştirici yalnızca bir işletmesi için bir kez başvurabilecek. Aynı haneden de yalnızca bir kişi başvuru yapabilecek. Kamu kurum ve kuruluşları, tüzel kişiler, devlet memurları ve diğer kamu görevlileri projeden yararlanamayacak.

Sonuçların 30 Kasım’da açıklanması planlanıyor

Başvuruda dilekçe, T.C. kimlik kartı fotokopisi, ESK ödeme dekontu ve noter onaylı taahhütname istenecek. Vekâletname, diploma, tarımsal örgüt üyelik belgesi ve şehit yakını, gazi veya engelli durumunu gösteren belgeler, ilgili durumlarda dosyaya eklenecek.

Eksik ödeme yapılan veya başvuru şartlarını karşılamayan müracaatlar geçersiz sayılacak. Başvuruları Tarım ve Orman Bakanlığı değerlendirecek. Sonuçların 30 Kasım 2026’da ilan edilmesi planlanıyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız