Konya
Açık
22°
Aksaray
Açık
18°
Karaman
Açık
22°
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Konya'daki genel kurulda gerginlik! Mühendisler salonu terk etti!

Konya'daki genel kurulda gerginlik! Mühendisler salonu terk etti!

İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi’nin 19. Olağan Genel Kurul Toplantısı sırasında Başkan Adayı Süleyman Kamil Akın’ın kürsüye çıkmasıyla birlikte bir grup salonu terk etti. Yaşananlar salondaki bazı üyeler tarafından “saygısızlık” olarak değerlendirildi. Akın ise, "Salon algısı oluşturmaya çalışıyorlar. Bu mesleğe ve meslektaşlarımıza saygısızlıktır" dedi.

Konya'daki genel kurulda gerginlik! Mühendisler salonu terk etti!
MUHABİR: Gülbahar Bayanay
MUHABİR: Evren Atcı
Okunma Süresi: 1 dk

İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi tarafından düzenlenen 19. Olağan Genel Kurul Toplantısı devam ederken yaşanan bir gelişme dikkat çekti.

Toplantı sürerken, başkan adayı Süleyman Kamil Akın’ın kürsüye gelmesiyle birlikte salondaki bir grup üyenin toplantıyı terk ettiği görüldü. Yaşanan bu durum salonda kısa süreli hareketliliğe neden oldu.

 Bir grup üyenin salonu terk ettiğini gören Akın ise, “Arkadaşlar çıktıktan sonra konuşmaya başlayacağım. Salon algısı oluşturmaya çalışıyorlar. Bu mesleğe ve meslektaşlarımıza saygısızlıktır” dedi.

Genel kurulu takip eden bazı inşaat mühendisleri, bir grubun konuşma sırasında salonu terk etmesini doğru bulmadıklarını belirterek, durumu “saygısızlık” olarak nitelendirdi. 

Tepkili üyeler, genel kurulun demokratik bir ortamda yapılması gerektiğini ve tüm adayların konuşmalarının dinlenmesinin mesleki etik açısından önemli olduğunu ifade etti.

Olağan genel kurul toplantısının, yaşanan gelişmelere rağmen sürüyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız