Konya
Açık
21°
Aksaray
Açık
19°
Karaman
Açık
18°
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Konya’dan kritik uyarı! Bayramda uzun yola çıkacaklar dikkat

Konya’dan kritik uyarı! Bayramda uzun yola çıkacaklar dikkat

Kurban Bayramı tatili öncesinde milyonlarca vatandaş yollara çıkmaya hazırlanırken, Konya Sürücü Kursları Dernek Başkanı Selman Ceylan sürücülere kritik uyarılarda bulundu. Özellikle uzun yolculuklarda görülen “yol hipnozu” tehlikesine dikkat çeken Ceylan, sürücülerin dinlenmeden direksiyon başına geçmemesi gerektiğini söyledi.

Konya’dan kritik uyarı! Bayramda uzun yola çıkacaklar dikkat
MUHABİR: Evren Atcı
Okunma Süresi: 2 dk

Kurban Bayramı tatilinin yaklaşmasıyla birlikte milyonlarca vatandaşın yollara çıkmaya hazırlandığı bu günlerde, Konya Sürücü Kursları Dernek Başkanı Selman Ceylan sürücülere önemli uyarılarda bulundu. 

Özellikle uzun yolculuklarda sıkça karşılaşılan “yol hipnozu” tehlikesine dikkat çeken Ceylan, sürücülerin direksiyon başında dikkat kaybı yaşamamaları için belirli kurallara mutlaka uyması gerektiğini söyledi. 

“Sürücülerde özellikle gece yolculuklarında görülüyor”

Bayram dönemlerinde trafik yoğunluğunun ciddi şekilde arttığını belirten Ceylan, monoton yol şartlarının sürücüler üzerinde olumsuz etkiler oluşturabileceğini ifade ederek, “Yol hipnozu dediğimiz durum, sürücünün gözleri açık olmasına rağmen bir süre sonra çevresel farkındalığını kaybetmesiyle ortaya çıkıyor. Özellikle gece yolculuklarında, uzun düzlük yollarda ve uykusuz şekilde direksiyon başına geçildiğinde risk daha da büyüyor” dedi. 

“Sürücüler molalarını aksatmamalı”

Sürücülerin mutlaka dinlenmiş şekilde yola çıkması gerektiğini vurgulayan Ceylan, en az 2 saatte bir mola verilmesini önerdi. Yolculuk öncesinde ağır yemeklerden kaçınılması gerektiğini belirten Ceylan, araç içerisinin sık sık havalandırılmasının da dikkat dağınıklığını azaltacağını söyledi.

“Bayram neşesi acıya dönüşmesin”

“Yola çıkmadan önce mutlaka uyku düzenine dikkat edilmeli. Yorgun, uykusuz ve stresli şekilde araç kullanmak kazalara davetiye çıkarır” diyen Ceylan, sürücülerin cep telefonu kullanımından da uzak durması gerektiğini ifade etti. Kurban Bayramı boyunca emniyet ekiplerinin denetimlerini artıracağını hatırlatan Ceylan, trafik kurallarına uyulmasının hayati önem taşıdığını belirterek, “Bayram sevinci acıya dönüşmesin. Hız sınırlarına uyalım, emniyet kemerimizi mutlaka takalım ve dikkatimizin dağıldığını hissettiğimiz anda aracı güvenli bir noktaya çekip dinlenelim” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız