WeatherX Türkiye Bölgesi Tarım Temsilcisi Kuttusi Demir, Beyşehir Gölü’nde su seviyesinin geçen yılın aynı dönemine göre bir miktar yükseldiğini belirterek yağışların devam etmesi halinde daha belirgin bir artış yaşanabileceğini söyledi.
WeatherX Türkiye Bölgesi Tarım Temsilcisi Kuttusi Demir, Beyşehir Gölü’nün su seviyesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Demir, kaynaklardan gelen verilerin geçen yıla kıyasla daha olumlu bir tabloya işaret ettiğini ifade etti.

Göldeki mevcut durumu umut verici olarak değerlendiren Demir, geçen yılın aynı dönemine göre su seviyesinde bir miktar artış olduğunu kaydetti.
Yağışlı kış, göldeki artışı güçlendirebilir
Önümüzdeki süreçte bereketli yağışların devam etmesini beklediklerini dile getiren Demir, geçen yılki gibi yağışlı bir kış dönemi yaşanması halinde Beyşehir Gölü’nün su seviyesinde çok daha ciddi bir yükseliş görülebileceğini belirtti.
Demir, yağışların sürmesini ve gölün yeniden eski günlerine dönmesini temenni ederek üreticilere hayırlı ve bereketli bir sezon diledi.