TORKU, krem çikolata markası Banada’yı yeni bir ürünle tüketicilerle buluşturdu. Yoğun Ar-Ge çalışmaları sonucunda geliştirilen Banada Bisküvi, iki kıtır bisküvi arasında gerçek Banada kremasıyla raflardaki yerini aldı.

BANADA’NIN PAZAR PAYI ARTTI
TORKU Banada, cam kavanoz krem çikolata kategorisinde pazar payını artırmayı sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl kategoride satılan her dört üründen biri Banada markalıyken, bu yıl satılan her üç üründen biri Banada oldu.
Yerli üretim anlayışıyla hazırlanan Banada’da, çiftçilerin emeğiyle üretilen şeker pancarı ve süt, özenle seçilen fındıklarla bir araya getiriliyor.

BANADA BİSKÜVİ RAFLARDAKİ YERİNİ ALDI
TORKU, Banada lezzetini farklı bir ürünle daha fazla tüketiciye ulaştırmak amacıyla Banada Bisküvi’yi geliştirdi. Ürün, Konya Şeker Ar-Ge Merkezi’nde yürütülen çalışmaların ardından tüketicilerin beğenisine sunuldu.
Atıştırmalık İş Birimi Koordinatörü Mehmet Kölhan, yeni ürünün geliştirilme sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Gıda sektöründe tüketici beklentilerinin değiştiğini belirten Kölhan, lezzetin yanı sıra ürün içeriği, üretim yaklaşımı ve sürdürülebilirliğin de önem kazandığını ifade etti.
GLİKOZ ŞURUBU VE YAPAY TATLANDIRICI KULLANILMIYOR
Konya Şeker’in üretim altyapısını Ar-Ge çalışmalarıyla birleştirerek yenilikçi ürünler geliştirdiğini aktaran Kölhan, ürünlerde glikoz şurubu ve yapay tatlandırıcı kullanılmadığını söyledi. Şeker ihtiyacının doğal şeker pancarından kendi fabrikalarında üretilen şekerle karşılandığını belirten Kölhan, Banada Bisküvi’de kullanılan süt tozu ve unun da kendi tesislerinde üretildiğini kaydetti.
Banada Bisküvi’nin içeriğine ilişkin bilgi veren Kölhan, ürünün bisküvi kısmında yüzde 5, Banada kremasında ise yüzde 13,5 fındık bulunduğunu açıkladı. Kıtır bisküvi ile yoğun fındık aromalı kremanın bir araya getirildiği ürünün geliştirilme sürecinde bisküvinin kıtırlığı, kremanın kıvamı ve fındık lezzetinin dengesi için farklı reçete ve üretim koşullarında çok sayıda deneme yapıldığını belirtti.