Konya
Açık
22°
Aksaray
Açık
19°
Karaman
Açık
21°
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Konya’nın o ilçesinde çilek atağı! Üreticilere yeni gelir kapısı açılıyor

Konya’nın o ilçesinde çilek atağı! Üreticilere yeni gelir kapısı açılıyor

Konya’nın Akşehir ilçesinde tarımsal çeşitliliği artırmak ve üreticilere alternatif, yüksek gelir getirici üretim modelleri kazandırmak amacıyla hayata geçirilecek Çilek Bahçeleri Projesi kapsamında Manisa’ya teknik inceleme ziyareti gerçekleştirildi.

Konya’nın o ilçesinde çilek atağı! Üreticilere yeni gelir kapısı açılıyor
MUHABİR: Alara Çifci
Okunma Süresi: 1 dk

Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında Akşehir’den Manisa’ya teknik inceleme ziyareti düzenlendi.

Yüzde 80 KOP hibe desteğiyle hayata geçirilecek proje öncesinde Manisa’daki çilek üretim alanları ve çilek fideleri yerinde incelendi. Ziyaret kapsamında modern çilek yetiştiriciliğinde kullanılan teknikler hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

AKŞEHİR'DE ÇİLEK ÜRETİMİ YAYGINLAŞTIRILACAK

Proje ile Konya’nın Akşehir ilçesinde alternatif ürünlerin yaygınlaştırılması ve tarımsal üretimde çeşitliliğin artırılması hedefleniyor.

Çilek Bahçeleri Projesi sayesinde bölgedeki üreticilerin yeni ve yüksek gelir getirici bir üretim modeline yönlendirilmesi, tarımsal gelir kaynaklarının çeşitlendirilmesi ve üreticilerin ekonomik olarak güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Manisa’daki teknik incelemede çilek üretim alanları ve kullanılan fideler hakkında yerinde bilgi alınırken, modern yetiştiricilik uygulamalarının Akşehir’de yürütülecek projeye uyarlanmasına yönelik değerlendirmelerde bulunuldu.

Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte Akşehir’de çilek üretiminin yaygınlaştırılması ve ilçenin tarımsal üretim çeşitliliğinin artırılması hedefleniyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız