Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı kentsel dönüşümü kapsamında, Peynir Pazarı’ndaki 80 binanın yıkımı tamamlandı. Projeyle bölgedeki ticaret aksının yenilenmesi hedefleniyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şehrin merkezinde yürütülen dönüşüm projesinde önemli bir aşamanın geride kaldığını duyurdu. Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı ile Melike Hatun Çarşısı arasında köprü görevi gören Peynir Pazarı, yenilenen yüzüyle hizmet vermeye hazırlanıyor.

Şehrin ticaret hafızasında önemli bir yere sahip olan bölgede kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor. Peynir Pazarı’ndaki 80 binanın yıkımının tamamlanmasıyla birlikte, bölgenin yeniden düzenlenmesi sürecinde önemli bir adım atılmış oldu.