Konya
Az bulutlu
17°
Aksaray
Açık
17°
Karaman
Parçalı az bulutlu
20°
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Konya'ya 63 milyon liralık dev destek! Tarımda 9 proje hayata geçiyor

Konya'ya 63 milyon liralık dev destek! Tarımda 9 proje hayata geçiyor

IPARD III Programı kapsamında Konya'da destek almaya hak kazanan 9 proje için sözleşmeler teslim edildi. Toplam 101 milyon liralık yatırımın hayata geçirileceği projelere 63 milyon lira hibe desteği sağlanacak.

Konya'ya 63 milyon liralık dev destek! Tarımda 9 proje hayata geçiyor
KAYNAK: Konya Valiliği
Okunma Süresi: 2 dk

Konya'da kırsal kalkınma ve tarımsal üretimi güçlendirecek önemli bir yatırım daha hayata geçiriliyor. Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği (AB) eş finansmanıyla yürütülen Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD III) kapsamında destek almaya hak kazanan 9 proje için sözleşme teslim töreni düzenlendi.

Konya Valiliği Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen törene Konya Valisi İbrahim Akın, TKDK Konya İl Koordinatörü Dr. İbrahim Hakan Karabulut, kooperatif başkanları, yatırımcılar ve proje sahipleri katıldı.

9 PROJEYE 63 MİLYON LİRA HİBE

IPARD III Programı 10. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında desteklenecek 9 projenin toplam yatırım bütçesi 101 milyon lira olarak açıklandı. Projelere toplam 63 milyon lira hibe desteği verilecek.

Destek kapsamındaki projelerin 7'si süt toplama merkezi, 2'si ise meyve-sebze depolama ve paketleme tesisi olarak hayata geçirilecek. Süt toplama merkezi projelerinin 6'sı, tarımsal kalkınma kooperatifleri tarafından gerçekleştirilecek.

GÜNLÜK 200 TON SÜT TOPLAMA KAPASİTESİ OLUŞTURULACAK

Projelerin tamamlanmasıyla birlikte Konya'da 18 süt toplama aracı, 13 araç üstü süt tankı ile 8 süt soğutma ve depolama ekipmanı hizmete alınacak. Böylece günlük toplam 200 ton süt toplama kapasitesi oluşturulacak.

Öte yandan meyve ve sebze alanında ise yıllık 4 bin 80 ton depolama ve paketleme kapasitesi kurulacak.

AMAÇ TARIMSAL ÜRETİMİ GÜÇLENDİRMEK

Yatırımların tamamlanmasıyla birlikte Konya'nın tarımsal üretim altyapısının güçlendirilmesi, üreticilerin ürünlerini daha uygun şartlarda değerlendirebilmesi ve tarımsal ürünlerin katma değerinin artırılması hedefleniyor.

Program sonunda IPARD III kapsamında destek almaya hak kazanan yatırımcılara sözleşmeleri Konya Valisi İbrahim Akın tarafından teslim edildi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız