Son yıllarda yağış miktarının ciddi oranda azaldığı Konya’da, Karapınar ilçesi de kuraklıktan en çok etkilenen bölgeler arasında yer alıyordu. Özellikle tarımsal üretim yapan çiftçilerin kaygı duyduğu bir dönemde gelen yağış, umutları yeniden yeşertti.

Akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca etkisini sürdüren gök gürültülü sağanak yağışla birlikte, ilçenin bazı bölgelerinde metrekareye yaklaşık 20 kilogram yağış düştüğü bildirildi. Toprağın suya olan ihtiyacının giderilmesi açısından bu yağışın büyük önem taşıdığını belirten çiftçiler, bereketli bir sezon olmasını temenni ettiklerini ifade etti.

Yağış sonrası tarlalar nefes alırken, çiftçiler de uzun zamandır bekledikleri bu doğal destek sayesinde üretim için yeniden motive olduklarını dile getirdi.