Konya’nın Bozkır ilçesinde “Yeşil Vatan – Benim Okulum Geleceğe Çare” projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte öğrenciler, doğaya nefes olmak için fidan dikti.
Cumhuriyet Ortaokulu anasınıfı ve 7. sınıf öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen ağaçlandırma etkinliği, Tepearası mevkisinde yapıldı. Bozkır Orman İşletme Şefliği’nin teknik ve malzeme desteği sağladığı etkinliğe, Bozkır Kaymakamı Hasan Çimer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Demirci ve çok sayıda kurum amiri katıldı.

Protokol üyeleri, öğrencilerle birlikte fidan dikerek çevre bilincinin küçük yaşta kazandırılmasının önemine dikkat çekti. Etkinlikte, öğrencilerin doğayı koruma ve yeşil alanlara sahip çıkma konusunda farkındalık kazanmaları amaçlandı.
Kaymakam Hasan Çimer, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Yeşil vatan bilinciyle yetişen her çocuk, geleceğe dikilen bir fidan gibidir.” diyerek projede emeği geçenlere teşekkür etti.