Konya
Açık
22°
Aksaray
Açık
18°
Karaman
Açık
22°
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Şehit AKUT Gönüllüsü Muharrem Can’a babasından duygusal veda

Şehit AKUT Gönüllüsü Muharrem Can’a babasından duygusal veda

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesindeki orman yangınına müdahale ederken şehit olan AKUT gönüllüsü ve TUSAŞ çalışanı uçak mühendisi Muharrem Can’ın babası İbrahim Can, oğlunun hayatını insanlara yardım etmeye adadığını söyledi.

Şehit AKUT Gönüllüsü Muharrem Can’a babasından duygusal veda
KAYNAK: İHA
Okunma Süresi: 2 dk

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale ederken şehit olan AKUT gönüllüsü ve TUSAŞ çalışanı uçak mühendisi Muharrem Can'ın babası İbrahim Can, oğlunun, herkese karşılıksız yardım eden bir yapısı olduğunu belirterek, "Fakir babasıydı. Yoksulları, yetimleri, kimsesizleri, ihtiyaç sahibi herkesi düşünen bir yapısı vardı. Yardım kuruluşlarında görev almak onun ayrıca bir meşguliyet alanıydı" dedi.

Şehit babası İbrahim Can, "Herkese karşılıksız, karşılığı olmaksızın yardım yapan bir yapısı vardı. Fakir babasıydı. Yoksulları, yetimleri, kimsesizleri, ihtiyaç sahibi herkesi düşünen bir yapısı vardı. Evlenmedi. Bütün vaktini, mesaisini, işine ve sosyal ortama verdi. Öyle bir yapısı vardı. Olumlu düşünürdü. Sadece işine aşıktı. Biraz da macera severdi. Yardım kuruluşlarında görev almak onun ayrıca bir meşguliyet alanıydı. Çok aktif bir yapısı vardı" dedi.

Oğlunun Kahramanmaraş depreminde de bölgeye gittiğini anlatan İbrahim Can, "O gün iş yerinden izin alarak gitti. 15-20 gün orada enkaz kaldırdı. Enkazdan ölü, yaralı, sağ çok kişi çıkardı. Çok kişiyle dostluğu var. Halen konuştuğu insanlar var. İşte bunun hayattaki kazancı da bu. Şimdi yeşil vatan deyince vazgeçilmeyen bir unsur değil mi? Yani o olmazsa olmaz değil mi? O da bunun için gitti. Allah'ım, vatanın, milletin bekasını sonsuz etsin, bu millete, bu devlete zeval vermesin" diye konuştu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız