Konya
Açık
22°
Aksaray
Açık
19°
Karaman
Açık
18°
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Sular altında kalan Konya-Antalya Yolu ile ilgili flaş gelişme

Sular altında kalan Konya-Antalya Yolu ile ilgili flaş gelişme

Konya’yı Akdeniz’e en kısa mesafeden bağlayan Yeni Konya–Antalya kara yolu yeniden ulaşıma açıldı.

Sular altında kalan Konya-Antalya Yolu ile ilgili flaş gelişme
KAYNAK: Haber Merkezi
Okunma Süresi: 2 dk

Konya’yı Akdeniz’e en kısa mesafeden bağlayan Yeni Konya–Antalya kara yolu yeniden ulaşıma açıldı. Şubat ayında etkili olan kuvvetli yağışların ardından taşkın suları nedeniyle bir süre ulaşıma kapatılan Beyşehir–Derebucak–Demirkapı Tüneli güzergâhındaki yol, suların çekilmesi ve temizlik çalışmalarının tamamlanmasının ardından tekrar trafiğe açıldı.

Beyşehir, Derebucak, Demirkapı Tüneli ve Taşağıl hattını kapsayan güzergâhta, özellikle Eynif Ovası sonrası Sobuca mevkisinde taşkın sularının yolu kapattığı belirtilmişti. Güvenlik gerekçesiyle çift yönlü olarak geçici süreyle kapatılan yolda sürücüler bu süreçte alternatif güzergâhlara yönlendirildi.

Beyşehir Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Oktay Kacar, yaptığı açıklamada bölgede suların tamamen çekildiğinin tespit edildiğini söyledi. Kacar, Karayolları ekiplerinin dün ve bugün sabah saatlerinde bölgede yol yıkama ve temizlik çalışmaları gerçekleştirdiğini belirtti.


Çalışmaların tamamlanmasının ardından saat 14.00 itibarıyla kurulan barikatların kaldırıldığını ifade eden Kacar, “Konya’yı Akdeniz bölgesine en kısa mesafeden bağlayan Yeni Konya–Antalya kara yolumuz her türlü aracın ulaşımına yeniden açılmıştır. Bayram öncesinde yolun tekrar ulaşıma açılmasının sevincini yaşıyoruz. Bu güzergâhı kullanacak sürücülerimize kazasız belasız hayırlı yolculuklar diliyoruz.” dedi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız