Konya
Açık
19°
Aksaray
Az bulutlu
22°
Karaman
Açık
22°
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Türkiye'nin dört bir yanından geldiler! 150 kilometre pedal çevirdiler

Türkiye'nin dört bir yanından geldiler! 150 kilometre pedal çevirdiler

5. Seydişehir Uluslararası Bisiklet Festivali, 25 ilden 165 bisikletseverin katılımıyla gerçekleşti. Etkinlik üç gün sürdü, katılımcılar 150 km pedal çevirerek tarihi ve doğal güzellikleri keşfetti.

Türkiye'nin dört bir yanından geldiler! 150 kilometre pedal çevirdiler
KAYNAK: Akşehir Belediyesi
Okunma Süresi: 2 dk

Seydişehir Belediyesi ile SEYDER iş birliğinde düzenlenen ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteklediği 5. Seydişehir Uluslararası Bisiklet Festivali tamamlandı. Türkiye'nin 25 farklı ilinden gelen 165 bisikletsever, üç gün boyunca Seydişehir'in tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetti.

Kuğulu Tabiat Parkı'nda üç gece kamp konseptiyle gerçekleştirilen festivalde katılımcılar, toplam 150 kilometre pedal çevirerek ilçenin önemli turizm noktalarını ziyaret etti.

Festival kapsamında kültür ve sanat etkinlikleri de düzenlendi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Ses Sanatçısı Tuğba Sevinç ile Halk Müziği Sanatçısı Ali Osman Erbaşi konserleriyle katılımcılara unutulmaz anlar yaşatırken, Seydişehirli Fotoğraf Sanatçısı Mustafa Ünal, Gökhöyük Kazı Başkanlığı ve bisiklet dostu Yücel Uysal'ın fotoğraf sergileri de ilgi gördü.

Etkinlikte ayrıca yazar Candaş Soysal ile Seydişehirli yazarlar Ayşe Ünüvar ve Gülşen Ünüvar söyleşi ve imza günü düzenledi.

25 FARKLI İLDEN KATILIM

Festivale Türkiye'nin 25 farklı ilinden katılan bisikletseverler, organizasyonun örnek bir etkinlik olduğunu belirterek Seydişehir'in doğal ve tarihi zenginliklerinden etkilendiklerini ifade etti.

BAŞKAN USTAOĞLU: "SEYDİŞEHİR'İN DEĞERLERİNİ TANITMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, festival kapsamında 25 farklı ilden 165 bisikletseveri ilçede ağırladıklarını belirterek, katılımcıların toplam 150 kilometre pedal çevirdiğini söyledi.

Festival boyunca bisikletseverlerin Vasada Antik Kenti, Gökhöyük Arkeolojik Kazı Alanı, Gökçehöyük ve Taraşçı göletleri, termal tesisler, Suğla Gölü, Seyyid Harun Camii, Arasta Çarşısı ve Adile Baysal Kent Müzesi gibi önemli noktaları ziyaret ettiğini ifade eden Ustaoğlu, ilçenin turizm potansiyelini tanıtmaya yönelik çalışmaların süreceğini dile getirdi.

Ustaoğlu, festivalin aynı zamanda güvenli bisiklet kullanımı konusunda farkındalık oluşturduğunu belirterek, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle gerçekleştirilen organizasyonun gelecek yıllarda daha kapsamlı ve daha coşkulu şekilde düzenleneceğini kaydetti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız