Konya
Açık
18°
Aksaray
Açık
19°
Karaman
Açık
18°
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Uzmanlar uyardı: İftara yetişme telaşı kazaya davetiye çıkarabilir!

Uzmanlar uyardı: İftara yetişme telaşı kazaya davetiye çıkarabilir!

Ramazan ayında iftara yetişme telaşı ve sahur sonrası yola çıkan sürücülere, uzmanlar sabırlı, dikkatli ve dinlenmiş şekilde araç kullanmaları konusunda uyarıda bulundu.

Uzmanlar uyardı: İftara yetişme telaşı kazaya davetiye çıkarabilir!
KAYNAK: İHA
Okunma Süresi: 1 dk

Ramazan ayında iftara yetişme telaşı ve sahur sonrası yola çıkan sürücüler için trafik uyarıları yapıldı.

İleri Sürüş Uzmanı Ramazan Ceylan, Ramazan ayında trafikte sabırlı ve dikkatli olunması gerektiğini belirterek, sürücülere kurallara uymaları, cep telefonu kullanmamaları ve diğer yol kullanıcılarına saygı göstermeleri tavsiyesinde bulundu. Ceylan, açlık ve susuzluk nedeniyle kan şekeri düşüşü olabileceğini, yorgun ve uykusuz araç kullanılmaması gerektiğini vurguladı.

Uzman, özellikle iftara yetişme telaşının kazalara davetiye çıkarabileceğini ifade ederek, “Herkes aynı anda hareket etmek durumunda kalabiliyor. Bu tür durumlarda sakin olmamız gerekiyor. Sabırlı olmalı, birbirimize karşı anlayış göstermeli ve gerginlik yaratmamalıyız” dedi.

Sahur sonrası yola çıkacak sürücülere de uyarılarda bulunan Ceylan, “Sahur sonrası hemen yola çıkmayın; bir miktar dinlenip, uykularınızı almış şekilde yola çıkmanız hem kendi güvenliğiniz hem de diğer yol kullanıcıları açısından önemlidir” diye konuştu.

Ramazan boyunca sürücülere dikkat, sabır ve kurallara uyma çağrısı yapıldı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız