Konya'da Meram Belediyesi tarafından çocukları sporla buluşturmak, bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve mahalle kültürünü yaşatmak amacıyla düzenlenen Geleneksel Düz Bisiklet Yarışları, Gödene ve Kovanağzı mahallelerinde büyük heyecana sahne oldu. Minik sporcuların kıyasıya mücadele ettiği organizasyonda aileler de çocuklarının heyecanına ortak oldu.

MAHALLELER BAYRAM YERİNE DÖNDÜ
Konya'nın Meram ilçesinde düzenlenen organizasyonda çocuklar üç farklı yaş kategorisinde dereceye girebilmek için tüm güçleriyle pedal çevirdi. Yarışları izleyen aileler parkur kenarında tezahüratlarla çocuklarına destek verirken, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş da etkinliğe katılarak minik sporcuların heyecanını paylaştı.

BAŞKAN KAVUŞ: "BİSİKLET ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNE YAPILAN YATIRIMDIR"
Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, organizasyonun yalnızca bir spor etkinliği olmadığını, çocukların sosyal gelişimine katkı sağlayan önemli bir buluşma olduğunu belirtti.
Bisiklet kullanımının çocukların fiziksel gelişiminin yanı sıra özgüven, disiplin ve sosyal iletişim becerilerini de geliştirdiğini ifade eden Kavuş, "Çocuklarımızın güvenli ortamlarda spor yapmalarını, paylaşmayı ve birlikte eğlenmelerini önemsiyoruz. Bisiklet sadece bir ulaşım aracı değil, çocuklarımızın sağlıklı büyümesine katkı sağlayan önemli bir spor aracıdır." dedi.

YARIŞLAR FARKLI MAHALLELERDE SÜRECEK
Kavuş, Konya'nın Avrupa Bisiklet Başkenti unvanına yakışır organizasyonlarla çocukları sporla buluşturmaya devam edeceklerini belirterek, Geleneksel Düz Bisiklet Yarışları'nın önümüzdeki günlerde Meram'ın farklı mahallelerinde de düzenleneceğini ve tüm çocuklar ile aileleri etkinliklere davet etti.