Meram Belediyesi tarafından çocuklara sporu ve bisikleti sevdirmek, bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve mahalle kültürünü yaşatmak amacıyla düzenlenen Meram Düz Bisiklet Yarışları, altı haftalık mücadelenin ardından Melikşah Mahallesi etabıyla tamamlandı.
Bu yıl beşincisi düzenlenen organizasyon, Meram’ın farklı mahallelerinde çocukları bisiklet başında buluşturdu. Uluırmak Mahallesi’nde başlayan yarışlar; Gödene, Kovanağzı, Dere ve Harmancık etaplarının ardından Melikşah Mahallesi’nde gerçekleştirilen final yarışıyla sona erdi.

MAHALLELER BİSİKLET HEYECANINA ORTAK OLDU
Melikşah Mahallesi’ndeki final yarışına Aşkan ve Alavardı mahallelerinden çocuklar da katıldı. Minik bisikletçilerin kıyasıya mücadelesine aileleri ve mahalle sakinleri de alkışlarla destek verdi.
Çevre mahallelerden çocukların da yarışlara katılmasıyla organizasyon, altı hafta boyunca 2 binden fazla çocuğa ulaştı. Yarışlar, sporun yanı sıra aileleri, çocukları ve mahalle sakinlerini bir araya getiren renkli etkinliklere dönüştü.

BAŞKAN KAVUŞ ÇOCUKLARLA YAKINDAN İLGİLENDİ
Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş da final etabında çocukların heyecanına ortak oldu. Yarış öncesinde çocuklarla sohbet eden ve ailelerle bir araya gelen Kavuş, daha sonra yarışların startını verdi.
Ödül töreninde konuşan Kavuş, yarışların çocukluğunun geçtiği mahallede tamamlanmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Altı mahallede yaklaşık bir buçuk ay süren organizasyonun güzel bir serüven olduğunu belirten Kavuş, “Çok mütevazı bir program ama karşılığı çok büyük” dedi.
Etkinliğin anne babaları, dedeleri, nineleri ve komşuları bir araya getirdiğini ifade eden Kavuş, organizasyonda 2 binden fazla çocuğun yer aldığını belirterek, yarışlarda heyecan ve coşkunun yanı sıra geçmişi hatırlatan bir mahalle kaynaşması yaşandığını söyledi.
Kavuş, yarışlara katılan çocuklara, ailelerine ve organizasyona destek veren herkese teşekkür etti.

MİLLETVEKİLİ SELVİ ÇOCUKLARIN HEYECANINA ORTAK OLDU
Yarışlara katılan AK Parti Konya Milletvekili Latif Selvi de çocukların heyecanını paylaştı.
Selvi, tüm çocukları tebrik ederek, organizasyonun çocukların sporla buluşması açısından önemli olduğunu ifade etti. Çocukların sporcu heyecanını görmenin kendilerini mutlu ettiğini belirten Selvi, yarışmaya katılan ve dereceye giren çocukları kutladı.
Selvi, organizasyona katkı sunan Meram Belediyesi ve Başkan Mustafa Kavuş başta olmak üzere spor kurumlarına ve destek verenlere teşekkür etti.

DERECEYE GİREN ÇOCUKLAR ÖDÜLLERİNİ ALDI
Yarışların sonunda dereceye giren çocuklara ödülleri Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, AK Parti Konya Milletvekili Latif Selvi ve programa katılan protokol üyeleri tarafından takdim edildi.
Çocukların mutluluğu ve ailelerin gururuyla tamamlanan final programına Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, AK Parti Meram İlçe Başkan Vekili Ahmet Pırıltı, Bisiklet Federasyonu Konya İl Temsilcisi Ali Demirel, Konya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hamdi Demir, Öz Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Önder Yılmaz, aileler ve mahalle sakinleri katıldı.
Altı hafta boyunca farklı mahallelerde devam eden Meram Düz Bisiklet Yarışları, çocukları sporla buluştururken mahalle kültürünün ve komşuluk ilişkilerinin güçlenmesine de katkı sağladı.