Anadolu’da Bugün’e açıklamalarda bulunan Akşehirspor Teknik Direktörü Bekir Mehtap, “Ligin ilk yarısını namağlup lider kapattığımız için mutluyuz. Ancak futbolda nasıl başladığınız önemli değil. Önemli olan nasıl bitirdiğiniz. Akşehirspor olarak bizim hedefimiz tabi ki şampiyonluk. Bundan sonrası bizim için daha önemli. Bu sezon lig biraz daha zorlu ve çekişmeli geçiyor. Süper Amatör bu sezon keyif veriyor. Bundan dolayı mutluyuz. En azından futbol oynama adına güzel şeyler oluyor. Rekabet her zaman işin kalitesini artırır. Yaptığımız işin kalitesini artırmak da bizi mutlu eder. En azından çekişmeli bir lig. Bu rekabetin içerisinde en önemli şampiyonluk adaylarının içerisinde gösterilmek de bizi mutlu etmekle beraber daha çok çalışmaya yönlendiriyor” dedi.
SÜPER AMATÖR LİG’E ARA VERİLMEDİ
Süper Amatör Lig’de devre arası tatilinin olmadığından dem vuran Bekir Mehtap, “Normal şartlarda ligin bu dönemlerinde futbolcularda fiziksel bir düşüş beklenir. Beklenmez dersek zaten yalan söylemiş oluruz. Maalesef Süper Amatör’deki lig takvimi devre arasına müsaade etmeden devam eden bir lig... Son haftalarda son saniyelerde galip geliyoruz. Alınan bu skorlar fiziksel anlamdaki düşüşe bağlanamaz bizim oyun içerisindeki aksiyonlarımızdan kaynaklı. Ömeranlı maçının son bölümlerini bir kişi eksik oynamıştık. Karapınar maçında da 5-6 oyuncumuz hastaydı. Şampiyonluğa giden yolda kötü oynadığın maçları da kazanman gerekiyor. Biz, şuan o yolda emin adımlarla ilerliyoruz” açıklamasında bulundu.
TAKIMIN GELECEĞİ İNŞA EDİLİYOR
Takıma gelecek vaad eden oyuncular transfer ettiklerinin vurgulayan genç çalıştırıcı, “Transferlerin birkaç tane başlığı var. Büyük paralarla yıldız oyuncu transferi, orta vadeli oyuncu transferi ve kulübün geleceğine yönelik genç oyuncu transferleri yapabilirsiniz. Biz, devre arasında 3 genç oyuncuyu kadromuza dahil ettik. Eksik mevkilerimizle alakalı birkaç tane takviye yapmayı planlıyoruz. Bu transferlerin yarıdan fazlası bir sonraki sene ve Akşehirspor’un geleceğiyle ilgili. Biz, Akşehir’in geleceğini inşa etmek için gayret ediyoruz. Bu süreçte taraftarlarımız da bize gereken desteği son ana kadar vermeliler. Futbolun içinde kazanmak da var kaybetmek de var. Bizi skor ne olursa olsun alkışlasınlar sezon sonunda şampiyonluk coşkusunu birlikte yaşayalım” ifadelerini kullandı.
‘HEDEFLERİMİZİN UYMASI LAZIM’
Amatör liglerde bir sonraki senenin planlarının genelde gerçekleşmediğine dikkat çeken Bekir Mehtap, Akşehirspor özelinde büyük hayaller kurduğunu ve bunun gerçekleşmesini istediğini şu sözlerle ifade etti: “Daha önceki yıllarda da hep bunun sıkıntısını çektim. Süper Amatör’de bir sonraki senenin planı asla gerçekleşmez. Bu durum yönetimlerden kaynaklanabilir, bütçeyle ilgili olabilir. Şuanda biz elbette gelecek senenin planlamasını yapıyoruz. İlk hedefimiz bu sezonu alnımızın akıyla bitirebilmek. Elbette bu takımla birlikte BAL’a çıkmayı oradan da 3.Lig’e yükselmeyi isterim. Çünkü Akşehir’in potansiyeli buna uygun. Bu başarıyı isteyen de bir ilçe var. Dolayısıyla benim hedeflerimle kulüp yönetiminin işleyişi veya planlaması paralel giderse neden olmasın?”
VELİ ÖZKAN