Konyaspor, yeni yetenekleri keşfetmek ve altyapıda iş birliği yapmak adına Afrika’ya gitti. Son dönemde genç Afrikalı oyuncuları bünyesine katan ve U19 takımında oynatan yeşil-beyazlılar, bu hamlesini kurumsal boyuta taşımak adına harekete geçti.
Konyaspor Başkan Vekili Lütfi Can Başaran, Altyapıdan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Erkek, Konyaspor Akademi Genel Koordinatörü Bülent Yaldır, Konyaspor Futbol Okulları Sorumlusu Selçuk Buğdaycı, temasları kapsamında Fildişi Sahilleri'nde Abidjan Büyükelçiliğini ziyaret etti.
Büyükelçilikten yapılan açıklamada, “Konyaspor Heyetimize Büyükelçiliğimizi ziyaretleri için teşekkür ederiz. Spor alanında Türkiye - Fildişi Sahili işbirliğimizi arttırmak ve gençleri öncelemek için kulüplerimizin faaliyetlerini önemli buluyoruz" denildi