Konya
Açık
15°
Aksaray
Açık
18°
Karaman
Açık
15°
Anadolu'da Bugün Konyaspor Konyaspor'un eski koçu, şampiyonluğa koşarken görevden ayrıldı

Konyaspor'un eski koçu, şampiyonluğa koşarken görevden ayrıldı

AYOS Konyaspor'un eski koçu Engin Gençoğlu, Kosova ekibinde şampiyonluğa koşarken görevinden sürpriz bir şekilde ayrıldı

Konyaspor'un eski koçu, şampiyonluğa koşarken görevden ayrıldı
KAYNAK: AB Spor
Okunma Süresi: 1 dk

Konyaspor'dan ayrıldıktan sonra Kosova ekibi KB Trepça ile anlaşan Engin Gençoğlu, kısa bir süre sonra Kosova Kupası'nda şampiyonluk yaşamıştı. Gençoğlu idaresindeki Trepça, ligde de şampiyonluğa koşuyordu. Yarı finalde en büyük favorilerden Ahmet Kandemir yönetimindeki Prishtina'yı eleyen ve finalde Peja ile eşleşen Kosova ekibinde büyük bir şok yaşandı.

Yönetimle görüş ayrılığına düşen Engin Gençoğlu, karşılıklı anlaşma yoluyla görevinden ayrıldı. İlkelerinden taviz vermeyen genç koç, Türkiye'de döndü.

Trepça Kulübü de emekleri için Gençoğlu'na teşekkür etti. Final serisinde ise 1-1'lik eşitlik bulunuyor. Serinin üçüncü maçı ise bugün oynanacak. Trepça da 2018-2019 sezonunda yeşil-beyazlı formayı terleten Amerikalı uzun Will Daniles de forma giyiyor.

Geçen sezon Konyaspor'u basketbolda Süper Lig'e çıkaran ve sezonun ilk yarısında da Dev Kartallar'ı çalıştıran 42 yaşındaki başantrenörün, iç sahada Büyükçekmece karşısında alınan yenilginin ardından Konyaspor'daki görevi sona erdi.

Öte yandan Engin Gençoğlu'nun ismi Basketbol 1. Lig ekiplerinden Yalovaspor ile geçiyor. Yalova ekibi, play-off serisi öncesinde Mehmet Kabaran ile yollarını ayırmıştı.

Fatih Şeker

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız