1960 doğumlu Kenan Ergün, resim sanatıyla küçük yaşlarda tanıştı. Çocukluk yıllarında başlayan resim tutkusu, yıllar içerisinde hayatının vazgeçilmez bir parçasına dönüştü. Yağlı boya çalışmalar yapan Ergün, özellikle doğa ve manzara temalı eserleriyle duygularını tuvallere yansıtıyor.
Resim yapmanın kendisi için yalnızca bir uğraş olmadığını belirten Ergün, doğanın güzelliğini ve dinginliğini tuvallerine taşımanın kendisine büyük mutluluk verdiğini söyledi. Ergün, “Doğanın güzelliğini ve dinginliğini tuvallerime yansıtırken çok mutlu oluyorum. Çizdiğim resimlerin insanların evlerinin duvarlarında yer alması, onların evlerini süslemesi beni ayrıca çok mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.
“Sanat insanı güzelleştirir iyileştirir ve umut verir”
Sanatın insan hayatındaki önemine dikkat çeken Ergün, yaptığı tablolarla insanların yaşamına güzellik katmayı amaçladığını belirterek, “Sanat insanı güzelleştirir, iyileştirir ve umut verir. Ben de güzel tablolarla insanların evlerine bir renk, hayatlarına bir umut katabiliyorsam ne mutlu bana” dedi.
“Hayatta gördüğümüz her şey bir konudur”
Resimlerinde belirli bir konuya bağlı kalmadığını ifade eden Ergün, sanatın hayatın her alanında bulunduğunu söyledi. Ergün, “Sanatta konu seçme gibi bir huyum yok. Hayatta gördüğümüz her şey bir konudur. Bir ağaç, bir çiçek, bir böcek… Gündelik hayatta gözümüzün önünde olan her şeyi tuvalime taşıyabilirim” diye konuştu.

Sanata yeni başlayanlara da tavsiyelerde bulunan Ergün, yaşın hiçbir zaman sanat için engel olmadığını vurguladı. Herkesin hayallerinin peşinden gitmesi gerektiğini belirten Ergün, “Sanata yeni başlayanlara tavsiyem korkmamaları. Yaşları ne olursa olsun hayallerinin peşinden gitsinler ve hayalleri için çalışsınlar. Kendilerini kasmadan, istedikleri her konuda resimleriyle duygularını tuvallerine yansıtsınlar” ifadelerini kullandı.

“En büyük hayalim köyümün sergisini açmak”
Çocukluk yıllarından bu yana resim alanındaki en büyük hayalinin köyünü tuvallere taşımak olduğunu anlatan Ergün, bu hayalini bir sergiyle taçlandırmak istediğini söyledi. Ergün, “Çocukluğumdan beri resim alanındaki en büyük hayalim köyümün resmini yapıp ‘Köyüm’ diye bir sergi açmak. İnşallah bu hedefime ulaşmak için elimden geleni yapıyorum” dedi.