Konya
Açık
21°
Aksaray
Açık
19°
Karaman
Açık
21°
Anadolu'da Bugün Polis ve Adliye Dev operasyon! Belediye başkanı dahil 44 kişiye şok baskın

Dev operasyon! Belediye başkanı dahil 44 kişiye şok baskın

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesindeki yolsuzluk iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 44 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

Dev operasyon! Belediye başkanı dahil 44 kişiye şok baskın
KAYNAK: DHA
Okunma Süresi: 1 dk

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesindeki yolsuzluk iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 44 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Şüpheliler arasında Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’in de bulunduğu öğrenildi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, “çıkar amaçlı suç örgütü yönetme”, “irtikap”, “rüşvet”, “kamu kurumunu zarara uğratma” ve “kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme” suçlamaları yöneltilen şüphelilerden bir bölümünün İBB’nin iştirak şirketleri Medya A.Ş. ve Kültür A.Ş.’de görev yaptığı tespit edildi.

Soruşturma kapsamında, şüphelilerin firari Emrah Bağdatlı ve Murat Ongun ile irtibatlı oldukları, İBB bünyesinde çeşitli dolandırıcılık eylemlerine karıştıkları öne sürüldü.

Tespitlere göre 35 şüpheli, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney ile birlikte İBB iştiraklerindeki usulsüzlük iddialarıyla ilgili; 9 şüpheli ise Murat Ongun kontrolünde faaliyet gösterdiği iddia edilen ve “çıkar amaçlı suç örgütü” olarak tanımlanan sosyal medya yapılanması kapsamında soruşturmaya dahil edildi.

Toplam 44 kişi hakkında gözaltı kararı verilirken, operasyonun devam ettiği bildirildi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız