Konya
Açık
15°
Aksaray
Açık
17°
Karaman
Açık
18°
Anadolu'da Bugün Polis ve Adliye Şırnak'ta mühimmat deposundaki patlamayla ilgili Vali Osman Bilgin bilgi verdi! Yaralı ya da şehit var mı?

Şırnak'ta mühimmat deposundaki patlamayla ilgili Vali Osman Bilgin bilgi verdi! Yaralı ya da şehit var mı?

Şırnak'ta Çakırsöğüt Jandarma Tugay Komutanlığındaki mühimmat deposunda sayım sırasında patlama meydana geldi. Vali Osman Bilgin, patlamada 2 askerin ellerinden yaralandığını açıkladı.

Şırnak'ta mühimmat deposundaki patlamayla ilgili Vali Osman Bilgin bilgi verdi! Yaralı ya da şehit var mı?
Okunma Süresi: 2 dk

Şırnak Çakırsöğüt Jandarma Tugay Komutanlığında mühimmat deposunda sayım, bakım ve kontrol sırasında patlama meydana geldi. Aydınlatma mühimmatının patlaması sonucu 2 asker yaralanırken, bölgede yangın çıktı.

Yangın, Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı toplumsal olaylara müdahale araçlarının (TOMA) müdahalesi ile kontrol altına alındı.

Şırnak Valisi Osman Bilgin, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, İl Jandarma Komutanı Murat Bozkurt ve İl Emniyet Müdürü Celal Dalman olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Vali Bilgin, burada gazetecilere yaptığı açıklamada askeri birlikteki depoların sayım ve kontrolü esnasında DM-16 aydınlatma mühimmatının personelin dikkatsizliği sonucu ateş alıp patladığını ve yangın çıktığını belirtti. Ellerinden yaralı 2 personelin bulunduğunu aktaran Vali Bilgin, "Herhangi bir can kaybımız yok. Yangın kontrol altına alındı. Vatandaşlar ve personel zarar görmeden yangın söndürüldü. Şu anda hafif orman yangınları söz konusu. Bu, patlama nedeniyle mühimmatın sıçraması sonucu meydana geldi. Bu yangınlar da kontrol altına alındı. Hem merkez hem Cizre Belediyesi hem de Emniyet Müdürlüğümüz ve Jandarma Komutanlığımıza bağlı toplumsal olaylara müdahale araçları ile yangına müdahale ettik. Toplam 22 yangın söndürme aracı ve 80 personelle yangına müdahale ettik. Öncelikle birliğimize, sonra da Şırnak halkımıza geçmiş olsun. Hepimize geçmiş olsun" dedi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız