Konya
Açık
11°
Aksaray
Açık
12°
Karaman
Açık
10°
Anadolu'da Bugün Politika AK Parti Konya Milletvekili Özboyacı, yurtlarda incelemede bulundu

AK Parti Konya Milletvekili Özboyacı, yurtlarda incelemede bulundu

AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, 2022-2023 eğtim öğretim yılı kapsamında hazırlıklarını tamamlayan öğrenci yurtlarında incelemelerde bulundu.

AK Parti Konya Milletvekili Özboyacı,  yurtlarda incelemede bulundu
Okunma Süresi: 2 dk

Özboyacı, Konya Şems-i Tebrizi Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Kız Öğrenci Yurdu'nda yaptığı incelemede, yurtlarda gerekli hazırlıkların tamamlandığını ve yeni eğitim öğretim yılı için hazır hale getirildiğini söyledi.

AK Parti'nin gençlik ve spor alanında da ciddi yatırımlar yaptığına dikkati çeken Özboyacı, "2002'de Konya'da sadece 8 tane yurt varken biz bu sayıyı 31'e çıkarmayı başardık. Yine kentte 2002'de 7 bin 972 öğrenci konaklayabilirken devletin yurtlarında bugün 36 bin 586 öğrencimiz konaklayabiliyor. Gerçekten çok çarpıcı bir rakam." dedi.

Yapılan çalışmalarla yurt kapasitesinde 5 kattan fazla artış sağlandığını vurgulayan Özboyacı, her hizmette gençlere verilen değerin izlerinin bulunduğunu belirtti.

Yurdun, barındırdığı imkanlarla külliye niteliği taşıdığını ifade eden Özboyacı, şunları söyledi:

“Türkiye bu manada en kaliteli yurt hizmetini dünyada öğrencilerine sunan ülke. Bunda hiç şüphe yok. Devletimiz Konya'da bugün 36 bin 586 öğrenciye yurt imkanı sağlıyor. Bu gerçekten devrim niteliğinde bir rakam."

Kentteki yurtlarda boş yatak kapasitesi olduğuna da değinen Özboyacı, sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

"Konya'da toplam 31 yurt var. Merkezde 27 bin, taşramızla ilçelerimizde de 9 bine yakın yatak kapasitemiz var. Konya'da bu yıl 16 bin boş yatak kapasitemiz vardı ve 14 bin 400 kadar öğrencimiz buraya başvurdu. Bunların 13 bin 800'ü karşılandı. Şu anda öğrenci kardeşlerimizden yurt ihtiyacına başvuran herkesin yüzde 100 ihtiyacını birinci fazda karşılamış olduk. Boş kapasitelerimiz de var. Geri kalan öğrencilerimizin de yerleştirmesini yapacağız ve Konya'da bu yıl yurt imkanı sağlayamadığımız hiçbir öğrencimiz kalmayacak inşallah.”

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız