Büyük Birlik Partisi (BBP) Konya İl Başkanlığı’nın Olağan İl Kongresi, 9 Mayıs 2026 tarihinde Genel Başkan Mustafa Destici’nin katılımıyla gerçekleştirildi. Yoğun katılımın olduğu kongrede, yeni dönem yönetim kadroları belirlenerek kamuoyuna ilan edildi.
Kongrede delegelerin teveccühü ve güvenoyunu alan Avukat Seyit Özcan, yeniden Büyük Birlik Partisi Konya İl Başkanlığı görevine seçildi. Kongre sonrasında başkanlık divanı ve il yönetim kurulu da şekillendi.
“Çalışmalarımızı Kararlılıkla Sürdüreceğiz”
BBP Konya İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, milli ve manevi değerlere bağlı siyaset anlayışı doğrultusunda çalışmaların kararlılıkla devam edeceği vurgulandı.

Açıklamada, milletin huzurunu ve refahını önceleyen bir anlayışla hareket edildiği belirtilerek, Genel Başkan Mustafa Destici’nin ortaya koyduğu vizyon ve dava şuuru doğrultusunda Konya’nın tüm ilçelerinde teşkilatların daha da güçlendirileceği ifade edildi.
Teşkilatlanma Çalışmaları Sürecek
Yeni dönemde vatandaşlarla olan gönül bağını kuvvetlendirmeyi hedeflediklerini belirten BBP Konya İl Başkanlığı, teşkilatlanma çalışmalarına ağırlık verileceğini kaydetti.
Açıklamada ayrıca, yeni dönemde görev alan başkanlık divanı ve il yönetim kurulu üyelerine başarı dilekleri iletilirken, kongrenin parti teşkilatına, Konya’ya ve millete hayırlı olması temennisinde bulunuldu.
BBP Konya İl Başkanlığı, yeni dönemde sahadaki çalışmalarını artırarak teşkilat yapısını güçlendirmeyi ve vatandaşlarla daha yakın temas kurmayı hedeflediğini bildirdi.