Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sona erdi. Toplantının ardından kameraların karşısına geçen Erdoğan, ekonomiden dış politikaya, enerji politikalarından "Terörsüz Türkiye" sürecine kadar birçok başlıkta önemli açıklamalarda bulundu.
Erdoğan, hükümet olarak Türkiye'nin geleceği için yoğun mesai harcadıklarını belirterek, "Türkiye'nin müreffeh geleceğini inşa etmek için durmadan, dinlenmeden bütün kurumlarımızla çalışıyoruz. Milletimizin bize duyduğu güveni asla boşa çıkarmayacağız." dedi.
Hayat pahalılığı başta olmak üzere vatandaşların yaşadığı sorunların farkında olduklarını ifade eden Erdoğan, bu sorunların çözümü için kararlılıkla çalıştıklarını söyledi.
"Enerjide merkez ülke olma stratejimizi değerlendirdik"
Kabinenin 69'uncu toplantısında ekonomi, dış politika, enerji ve güvenlik konularının ayrıntılı şekilde ele alındığını belirten Erdoğan, Türkiye'nin enerji alanında merkez ülke olma hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmaların da değerlendirildiğini aktardı.
Bölgedeki gelişmelere de değinen Erdoğan, İsrail yönetiminin politikalarının Orta Doğu'daki istikrarsızlığı artırdığını savundu.
Terörün ekonomiye maliyetini açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terörsüz Türkiye" sürecine ilişkin değerlendirmelerinde ise terörün Türkiye ekonomisine yıllar boyunca ağır yük getirdiğini söyledi.
Erdoğan, terör nedeniyle istihdam kaybının 2,5 milyon kişiye ulaştığını, vergi kaybının yaklaşık 123 milyar dolar olduğunu belirterek, terörün Türkiye'ye yıllık ortalama maliyetinin 50 milyar doları aştığını ifade etti.
"Yasal düzenleme Meclis'e sunulacak"
Terörün tamamen sona ermesiyle birlikte Türkiye ekonomisinin her alanda yeni bir döneme gireceğini dile getiren Erdoğan, "Terör engeli ortadan kalktığında Türkiye ekonomisi her alanda artık yeni bir hikâye yazmaya başlayacaktır." dedi.
Cumhur İttifakı olarak yürüttükleri sürecin, milli meseleleri önceleyen siyasi partilerin desteğiyle başarıya ulaşacağını ifade eden Erdoğan, süreç kapsamında hazırlanan yasal düzenlemenin önümüzdeki günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulacağını açıkladı.
Erdoğan, "Terörsüz Türkiye süreci menzile ulaştığında sadece analar evlatlarını huzur içinde beklemeyecek, ülkemiz de ağır ekonomik faturadan kurtulacak. Süreç hedefine ulaştığında 86 milyon vatandaşımız kazanacaktır." ifadelerini kullandı.