Konya
Parçalı az bulutlu
10°
Aksaray
Parçalı bulutlu
15°
Karaman
Kapalı
12°
Anadolu'da Bugün Politika Fahrettin Yokuş: AK Parti öğretmenlerin sesini ne zaman duyacak?

Fahrettin Yokuş: AK Parti öğretmenlerin sesini ne zaman duyacak?

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, TBMM’de Öğretmenlik Meslek Kanunu’na dair açıklamalarda bulundu.

Fahrettin Yokuş: AK Parti öğretmenlerin sesini ne zaman duyacak?
Okunma Süresi: 1 dk

Eğitim sendikalarının yaptığı eylemlere değinen Yokuş, geçtiğimiz yıl Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili Meclis’te uyarılarda bulunduklarını ancak iktidarın bu uyarıları dikkate almadığını söyledi.

Yokuş konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Öğretmenlerimiz sokaklarda seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Öğretmenlerin seslerini ne zaman duyacaksınız? Bir ülkenin öğretmenleri sokaklarda hak aramak mecburiyetinde kalmışlarsa o zaman o ülkeyi yönetenlerin bu büyük bir ayıbıdır.

Artık öğretmenlerimizi ayırmayalım; iş güvencesi, grevli toplu sözleşme hakkı verelim, öğretmen niteliğini artırıcı ücretli ve sözleşmeli öğretmenliği ortadan kaldıralım. Özel sektörde çalışan öğretmenlerimizin de haklarını iyileştirelim, çalışma şartlarını düzenleyelim.

Geliniz, iptal ettiğiniz kanuni düzenlemeyi yeniden düzenleyip güvencesiz çalıştırdığımız, korumasız bıraktığımız özel öğretimdeki öğretmenlerimizin haklarını iade edelim.”

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız