Konya
Az bulutlu
9°
Aksaray
Açık
12°
Karaman
Açık
11°
Anadolu'da Bugün Politika Hangi kurumdaki taşeronlar kadroya geçirilecek? Milyonların gözü kulağı kabine toplantısından çıkacak kararlarda olacak

Hangi kurumdaki taşeronlar kadroya geçirilecek? Milyonların gözü kulağı kabine toplantısından çıkacak kararlarda olacak

Gözler bugün yapılacak Kabine Toplantısı'nda olacak. Toplantıda EYT düzenlemesi, sözleşmeli personel ile taşeron ve geçici işçilerin durumu ele alınacak.

Hangi kurumdaki taşeronlar kadroya geçirilecek? Milyonların gözü kulağı kabine toplantısından çıkacak kararlarda olacak
Okunma Süresi: 1 dk

Kısa adı EYT olan Emeklilikte Yaşa Takılanlar hakkında düzenleme, sözleşmeli personel ile taşeron ve geçici işçilerin durumu Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki toplantıda ele alınacak. Kabinenin gündeminde, başörtüsüne anayasal güvence teklifi için yürütülen çalışmalar da olacak.

EYT: Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı'nda, yaklaşık 6 milyon kişiyi ilgilendiren EYT düzenlemesi masada olacak. Sona yaklaşılan çalışmanın detayları konuşulacak.

SÖZLEŞMELİYE KADRO: Ayrıca, kamudaki 550 bin sözleşmeliye yönelik kadro çalışması, mevsimlik ve geçici işçilerin durumu ile yaklaşık 90 bin taşeron işçisinin kadroya alınması için yürütülen çalışmalar görüşülecek.

BAŞÖRTÜSÜ: Başörtüsüne anayasal güvence çalışmaları da kabinenin gündeminde olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Adalet Bakanlığı'nca başlatılan çalışmalardaki son durum ele alınacak. AK Parti'nin hukukçu kurmaylarının da yer aldığı çalışmalar sonucu ortaya çıkan taslağın Kabine Toplantısı'nda Erdoğan'a sunulması bekleniyor.


Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız