Konya
Açık
22°
Aksaray
Açık
19°
Karaman
Açık
18°
Anadolu'da Bugün Politika Konya Milletvekili, Kaan motor krizini Meclis gündemine taşıdı!

Konya Milletvekili, Kaan motor krizini Meclis gündemine taşıdı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD ziyareti sonrası KAAN’ın motor lisansına ilişkin yaşanan kriz, Konya Milletvekili Ali Yüksel’in Meclis’te verdiği soru önergesiyle gündeme taşındı.

Konya Milletvekili, Kaan motor krizini Meclis gündemine taşıdı!
KAYNAK: Haber Merkezi
Okunma Süresi: 1 dk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyareti sırasında Başkan Donald Trump ile yaptığı görüşmenin ardından, Türkiye’nin yerli ve milli muharip uçağı KAAN hakkında kritik bir gelişme yaşandı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, KAAN’ın motor lisansının ABD Kongresi tarafından onaylanmaması nedeniyle üretimin durdurulduğunu açıkladı.

Yaklaşık 2,5 saat süren görüşmenin ardından gelen bu açıklama, zamanlaması itibarıyla dikkat çekti. Açıklamanın ardından konu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşındı. Yeniden Refah Partisi Konya Milletvekili Ali Yüksel, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Yüksel, KAAN projesinin geleceği konusunda kamuoyunun aydınlatılması gerektiğini belirterek, “Yerli ve milli muharip uçağımız gerçekten var mı? Motoru yerli mi, değil mi? Eğer yerli motor üretildiyse neden hâlen ABD’den motor bekleniyor? Eğer üretilmediyse Endonezya’ya satış nasıl yapıldı ve kaç uçak için protokol imzalandı? ABD’deki görüşmenin ardından 1,5 gün sonra yapılan açıklamanın amacı nedir? KAAN için ABD menşeli motor ambargosunun kaldırılması gündeme getirildi mi?” sorularını gündeme taşıdı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız