AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, 13 Ekim Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, kentsel dönüşümün can güvenliği açısından taşıdığı öneme dikkat çekti.
Türkiye’nin deprem gerçeğiyle yaşayan bir ülke olduğunu belirten Özer, yaşlanan yapı stokunun yenilenmesi ve kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması gerektiğini ifade etti. Vatandaşların dönüşüme ekonomik kazançtan önce can güvenliği açısından yaklaşması gerektiğini vurgulayan Özer, Konya’da bu alanda örnek çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.
Konya Büyükşehir Belediyesinin tamamladığı, devam eden ve hayata geçireceği dönüşüm projelerinin güncel ekonomik büyüklüğünün 37 milyar lirayı aştığını belirten Özer, Darülmülk Projesi kapsamında tarihi dokunun korunarak yapı yoğunluğunun artırılmadan, bazı bölgelerde ise azaltılarak şehrin yenilendiğini kaydetti.
Özer, afetlere karşı en etkili mücadelenin afet yaşanmadan önce alınan tedbirler olduğunu belirterek açıklamasını tamamladı.