Konya
Açık
16°
Aksaray
Açık
16°
Karaman
Açık
14°
Anadolu'da Bugün Politika Saadet Partisi'nden Konyaspor açıklaması: “Kötü gidişata kim dur diyecek?”

Saadet Partisi'nden Konyaspor açıklaması: “Kötü gidişata kim dur diyecek?”

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Mehmet Demirel, Konyaspor'un artan borçlarını ve futbolun siyasallaşmasını eleştirerek, kulübün bağımsız olması gerektiğini vurguladı. Demirel, Konyaspor'un geleceği için şeffaf bir yönetim ve ekonomik istikrar çağrısında bulundu.

Saadet Partisi'nden Konyaspor açıklaması: “Kötü gidişata kim dur diyecek?”
KAYNAK: Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı
Okunma Süresi: 2 dk

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Mehmet Demirel, futbolun siyasallaşmasına ve Konyaspor’un yaşadığı sportif ve ekonomik sorunlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Futbol kulüplerinin bağımsız ve tarafsız olması gerektiğini belirten Demirel, son dönemde futbolun siyasetin etkisi altında kaldığını savundu.

Demirel, A Milli Takım’ın AK Parti’nin siyasi içerikli reklam ve paylaşımlarını sosyal medya hesaplarından paylaşmasını ve Konyaspor’un teknik heyeti ile futbolcularının AK Parti Konya İl Binası’nda ağırlanmasını eleştirdi. Demirel ayrıca futbolculara AK Parti il binasında iftar yemeği verildiğini hatırlattı.

“Futbol, bu ülkenin ortak değeridir” diyen Demirel, farklı siyasi görüşlere sahip insanların futbol aracılığıyla aynı heyecanı ve sevinci paylaşabilmesi gerektiğini ifade etti. Demirel, futbolun birleştirici güç olması gerekirken ayrıştırıcı bir yapıya dönüştüğünü öne sürdü.

“KONYASPOR’UN BORCU 3,2 MİLYAR LİRAYA ULAŞTI”

Konyaspor’un içinde bulunduğu ekonomik ve sportif tabloya da değinen Demirel, kulübün borç yükünün son üç başkanlık döneminde arttığını söyledi.

Demirel’in verdiği rakamlara göre Konyaspor’un borcu Fatih Özgökçen döneminin başında yaklaşık 200 milyon lira seviyesindeyken dönem sonunda 700 milyon liraya yükseldi. Ömer Korkmaz döneminde borcun 1 milyar 700 milyon lira seviyesine çıktığını belirten Demirel, Ömer Atiker döneminde ise borcun yaklaşık 3 milyar 200 milyon liraya ulaştığını ifade etti.

Konyaspor’un geleceğinin bu şekilde yönetilemeyeceğini savunan Demirel, kulübün bir siyasi partinin takımı olmadığını vurguladı.

Demirel, Konyaspor’un Konya’nın ortak değeri ve milyonlarca taraftarın gönül verdiği bir marka olduğunu belirterek, kulübün ekonomik ve sportif açıdan yeniden ayağa kaldırılması için acilen ciddi ve şeffaf bir yönetim anlayışına ihtiyaç olduğunu söyledi.

Kötü gidişata son verilmesi gerektiğini ifade eden Demirel, Konyaspor’un yeniden güçlü, borçları kontrol altında olan ve sahada başarı hedefleyen bir yapıya kavuşmasını istediklerini belirtti.

Demirel, “Konyaspor’un başarısı, Konya’nın ortak sevincidir” mesajını verdi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız