Sektörün gelişimi adına yürütülen politikalara değinen TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Altunyaldız şöyle konuştu:
“Mevcut endüstri bölgelerinin ilave alan talepleri, kamulaştırma, ÇED süreci, altyapı ve benzeri konularda düzenleme yapılarak uygulamaya ilişkin hususlara açıklık getirilmiş, bürokrasinin azaltılarak uygulanabilirliğin arttırılmasını amaçlıyoruz.
Hızla büyüyen Türkiye’nin lokomotifi haline gelen sanayi sektörünün sürdürülebilir olarak geliştirilmesi adına endüstri bölgeleri politika ve uygulamaları sanayinin fiziksel gelişiminin en başta gelen unsurları arasında yer alıyor.
YEKA olarak belirlenen alanların, yer seçimi yapılmadan doğrudan endüstri bölgesi ilan edilmesi sağlanarak, bu bölgelerin özellikle kendi tüketimlerini karşılamak amacıyla yenilenebilir enerjiden elektrik üretmek isteyen sanayicilerimiz için hazır bölgeler oluşturulmasını amaçlıyoruz.”