Konya
Açık
17°
Aksaray
Açık
21°
Karaman
Açık
28°
Anadolu'da Bugün Sağlık Konya’da hastalar için yeni hizmet! Kronik ağrılara özel poliklinik açıldı

Konya’da hastalar için yeni hizmet! Kronik ağrılara özel poliklinik açıldı

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Konya'da Algoloji Polikliniği'ni açarak kronik ağrı hastalarına hizmet sunmayı hedefliyor. Ultrason ve radyofrekans teknolojileriyle çeşitli ağrı tedavileri gerçekleştirilecek. Hastalar, doğrudan polikliniğe başvurabilecek.

Konya’da hastalar için yeni hizmet! Kronik ağrılara özel poliklinik açıldı
KAYNAK: Selçuk Üniversitesi
Okunma Süresi: 2 dk

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Konya’da sağlık hizmetlerinin kapsamını genişletmeye devam ediyor. Hastane bünyesinde hizmete açılan Algoloji (Ağrı) Polikliniği, kronik ağrı yaşayan hastalara kapılarını açtı.

İki muayene odasıyla hizmet vermeye başlayan poliklinikte; ultrason ve radyofrekans teknolojileri kullanılarak kanser kaynaklı ağrılar, cerrahi sonrası dindirilemeyen ağrılar, baş ve yüz ağrıları, nöropatik ağrılar ile zona sonrası gelişen ağrılar başta olmak üzere dirençli kronik ağrı tablolarının tanı ve tedavisi gerçekleştiriliyor.

“AĞRI ARTIK BAŞLI BAŞINA BİR HASTALIK HALİNE GELİYOR”

Polikliniğin çalışma alanları hakkında bilgi veren Öğr. Gör. Dr. Ahmet Hilmi Günüç, özellikle diğer branşlarda tedavi görmesine rağmen şikâyetleri devam eden kronik ağrı hastalarına hizmet verdiklerini belirtti.

Günüç, “Polikliniğimizde daha çok kronik ağrılı hastaları kabul ediyoruz. Bu hastalar genellikle diğer bölümlerde muayeneleri yapılmış ve tedavileri tamamlanmış ancak ağrısı dinmemiş kişilerden oluşuyor. Ağrının artık başlı başına bir hastalık haline geldiği ve ağrı kesicilerle kontrol altına alınamadığı tablolarda, hastalarımızın ileri tedavilerini burada planlayıp uyguluyoruz.” dedi.

KONYA’DA İLERİ DÜZEY AĞRI TEDAVİLERİ UYGULANACAK

Radyofrekans uygulamalarının yanı sıra ileri düzey girişimsel ağrı tedavileri de gerçekleştirdiklerini ifade eden Günüç, radyofrekans işlemlerinin sinir modülasyonu yapılmasına olanak sağladığını söyledi.

Radyofrekans cihazıyla hem poliklinikte hem de ameliyathanede işlem yapılabildiğini belirten Günüç, yakın zamanda tomografi eşliğinde kordotomi işleminin de hastanede gerçekleştirildiğini aktardı.

Günüç, ileri düzey ağrı tedavileri arasında bulunan omurilik pili takma uygulamasına da başlayacaklarını belirterek, bu kapsamda hastaların planlamalarının tamamlandığını söyledi.

HASTALAR DOĞRUDAN BAŞVURABİLECEK

Algolojinin nöroloji, fizik tedavi ve anesteziyoloji branşlarının yan dalı olduğunu anlatan Günüç, hastaların ilgili uzmanlık dallarından yönlendirilebildiğini ifade etti.

Konya’da baş ve bel ağrısı gibi şikâyetleri bulunan hastaların da doğrudan Algoloji Polikliniği’ne başvurabileceğini kaydetti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız