Konya
Parçalı az bulutlu
9°
Aksaray
Az bulutlu
11°
Karaman
Parçalı az bulutlu
11°
Anadolu'da Bugün Sağlık Sonu Pişmanlık!

Sonu Pişmanlık!

Türkiye Sigarayla Savaş Derneği Konya Şube Başkanı Kadir Dikici, sigara bağımlılarına Ramazan ayının sigarayı bırakmak için bir fırsat olduğunu söyledi.

Sonu Pişmanlık!
Okunma Süresi: 1 dk

Ramazan ayının sigarayı bırakmak için bir fırsat olduğunu dile getiren Dikici, bu ayda insanın manevi gücünü kullanarak bağımlı olduğu sigarayı tamamen bırakabileceğini belirtti. Dikici, sigaranın hem çevrenin hem de insanlığın en önemli sağlık sorunlarından olmaya devam ettiğini, mücadele edildiği tekdirde daha fazla yaygınlaşmadan takdirde zararlarının azaltıla bilineceğini söyledi. Sigaranın zararlarını her yerde anlattıklarını dile getiren Dikici, “Biz dernek olarak çalışmalarımıza köy kent demeden herkese videolar izletip seminerler düzenleyip bu illetin, sonunun pişmanlık olduğunu elimizden geldiğince anlatmaya çalışıyoruz” dedi.

“RAMAZAN AYI DEĞERLENDİRİLMELİ”

Sigarayı bırakmanın zor olmadığını dile getiren Dikici, Ramazan ayında sigarayı bırakmak için adımlar atılması gerektiğini belirtti. Dikici, “ Mübarek aylar içerisinde insanlar kötü alışkanlıklardan biraz daha uzaklaşıp faydalı işlere yönelir. Dolayısıyla bizlere hem maddi hem manevi zarar veren sigaradan kurtulmak için Ramazan ayını iyi değerlendirmek gerekir.

Nefsimize sözümüzün geçtiği bu mübarek Ramazan ayını da herkese sigarayı bırakmayı tavsiye ediyorum. Aksi takdirde hastane köşelerinde sigara kaynaklı hastalıklardan sıkıntılı bir hayatın başlayacağını farkında olmak gerekir” ifadelerini kullandı.( Melek Sarıtaş)

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız