Konya
Açık
22°
Aksaray
Açık
20°
Karaman
Açık
26°
Anadolu'da Bugün Spor 100. Gazi Koşusunu Bay Nalçakan ile Halis Karataş kazandı

100. Gazi Koşusunu Bay Nalçakan ile Halis Karataş kazandı

67 bin seyircinin izlediği 100. Gazi Koşusu'nu Emrah Nalçakan'ın sahibi olduğu, Halis Karataş'ın jokeyliğini yaptığı Bay Nalçakan kazandı.

100. Gazi Koşusunu Bay Nalçakan ile Halis Karataş kazandı
KAYNAK: Haber Merkezi
Okunma Süresi: 2 dk

Türk yarışçılığının derbisi olarak bilinen ve Mustafa Kemal Atatürk adına düzenlenen Gazi Koşusu, 100. kez Veliefendi Hipodromu'nda koşuldu. Türk spor tarihinin kesintisiz devam eden tek organizasyonu olan Gazi Koşusunu büyük heyecan yaşandı.  

Türk at yarışçılığının derbisi olan Gazi Koşusu'nun 100'üncüsünü Halis Karataş ile Bay Nalçakan kazandı. Yarışı 67 bin seyirci canlı olarak takip etti. 

Yarış öncesi 7'den 70'e birçok yarışsever günün erken saatlerinden itibaren hipodroma geldi. İstanbul'da yaşayanların yanı sıra, şehir dışından gelen vatandaşlar, bu önemli organizasyonu kaçırmadı. Kimileri de aileleriyle birlikte hipodroma gelerek, piknik yaptı ve Gazi Koşusu öncesi düzenlenen etkinliklerle keyifli anlar yaşadı

 Gazi Koşusu'nda bu yıl birincilik ikramiyesi 50 milyon lira olduğu duyurulmuştu. Koşuda ikinciye 20 milyon lira, üçüncüye 10 milyon lira, dördüncüye 5 milyon lira, beşinciye de 2 milyon 500 bin lira ikramiye ödenecek.

 Koşuyu kazanan tayın sahibi birincilik ikramiyesine ek olarak 100. Yıl Gazi Koşusu Özel Ödülü, kayıt tutarları, taksit ücretleri ve at sahibi primiyle birlikte toplam 126 milyon 870 bin liralık ikramiye kazanmış oldu. 

KARATAŞ'TAN AÇIKLAMA

Yarış sonrası duygularını açıklayan Jokey Halis Karataş,"Öncelikle bu atmosfere şahitlik eden tüm yarışseverlere şükranlarımı, sevgilerimi sunuyorum. Ben ilkleri başaran bir jokeyim, olmaz denilen oldururum. Şu anda mutluluğum inanılmaz. 100. yıl olması apayrı bir önem taşıyor. Sadece 2 sene askerliğim dahilinde 36-37 sene boyunca bu koşuya katılmak için canımı bile ortaya koymuşluğum vardır. 

Bu koşuya katılmak onur olmuştur. Cenab-ı Allah katılmayı nasip etti ve çok şükür kazandım. Bence yarışın kırılma anı 800'ün orasıydı. Önümdeki at durmuş, yanımdaki at gidemiyordu. Az bir açıklık gördüm ve oradan gittim" diye konuştu. 

 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız