Konya
Açık
19°
Aksaray
Açık
19°
Karaman
Açık
22°
Anadolu'da Bugün Spor 12 Dev Adam'ın rakibi Bosna Hersek

12 Dev Adam'ın rakibi Bosna Hersek

A Milli Erkek Basketbol Takımı, bugün Bosna Hersek'e konuk olacak.

12 Dev Adam'ın rakibi Bosna Hersek
KAYNAK: İHA
Okunma Süresi: 2 dk

FIBA 2027 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 1. Tur C Grubu'nda 12 Dev Adam, bugün TSİ 21.00'de Bosna Hersek ile Husejin Smajlovic Arena'da karşı karşıya gelecek. Müsabaka TRT 1'den canlı yayınlanacak. C Grubu'nda oynadığı 4 maçı da kazanarak ikinci turu garantileyen Ay-yıldızlılar, 8 puanla liderlik koltuğunda yer alıyor. 

Bosna Hersek ise 4 maçta 2 galibiyet, 2 mağlubiyet aldı. Başantrenör Ergin Ataman yönetimindeki milliler, grubun son maçında 6 Temmuz Pazartesi günü İsviçre ile oynayacak. A Milli Takım’da Onuralp Bitim sakatlığı sebebiyle kadrodan çıkarılmıştı. 

A Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman, “Yeni bir yaz penceresindeyiz. Grup aşamasındaki son iki maçımızı oynayacağız. Şu ana kadar gruptaki dört maçımızı da kazanarak namağlup şekilde yolumuza devam ediyoruz. Özellikle Sırbistan’a karşı aldığımız iki galibiyet bize ciddi bir avantaj sağladı. Avrupa Şampiyonası’nda elde ettiğimiz ikincilikle birlikte, şu anda Avrupa basketbolunun en formda takımlarından biri olarak gösteriliyoruz. 

NBA’de, Avrupa’da ve liglerimizde oynayan tüm oyuncularımız büyük bir özveriyle kampımıza katıldı ve bu yaz penceresinde bizimle birlikte olacaklar. Bosna Hersek’in ilk iki iddiası sürüyor ve ikincilik hedefi doğrultusunda sert bir mücadele olacaktır. Sonuçta Bosna basketbolu önemli bir ekol. Ayrıca NBA’den getirdikleri tecrübeli yeni bir oyuncuları da var. Dönüşümüzde ise 6 Temmuz’da Sinan Erdem’de İsviçre ile karşılaşacağız. Hedefimiz, bu iki maçı da kazanarak grubu 6’da 6 ile tamamlamak ve üst tura moralli şekilde yükselmek” diye konuştu. 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız