Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde 11. hafta heyecanı yaşanıyor. AYOS Konyaspor, bugün deplasmanda Bahçeşehir Koleji ile karşılaşacak. Dün sabah saatlerinde hava yolu ile İstanbul’a giden Dev Kartallar, öğleden sonra maçın oynanacağı salonda yaptığı antrenmanla çalışmalarına nokta koydu.
Yeşil-beyazlı ekipte sakatlığı bulunan Rasheed Sulaimon, İstanbul kafilesinde yer almadı. Takımla beraber İstanbul’a giden Alex Perez’in de riske edilmesi beklenmiyor. Perez’in gelecek hafta iç sahadaki kritik Büyükçekmece maçına saklandığı öğrenildi. Hafta boyunca takımla çalışan deneyimli basketbolcu Mert Gizir ise forma giyebilecek.
Ligde önemli oyuncularını sakatlık nedeniyle kullanamayan AYOS Konyaspor, son 6 maçta 5 yenilgi aldı. Deplasmandaki tek galibiyetini sezonun ilk maçındaki Beşiktaş karşısında alan temsilcimiz, İstanbul ekibini mağlup ederek hem moral bulmak hem de 5. galibiyetini almak adına sahaya çıkacak.
BAHÇEŞEHİR DÜŞÜŞTE
Kadrosunda önemli yerli ve yabancı oyuncuları bulunan Bahçeşehir Koleji, ligin en yüksek bütçeli takımları arasında yer alıyor. Başarısız bir sezon geçiren ve ilk 10 maçta sadece 3 kez kazanabilen İstanbul ekibi, ligde son 4 maçını da kaybetti.
Hafta içi FIBA Şampiyonlar Ligi’nde evinde ağır bir yenilgi alan kırmızı-mavili takım, Konyaspor maçına kötü gidişatına son vermek adına çıkacak. Bahçeşehir Koleji’nin Konyaspor’a da kaybetmesi durumunda koç Erhan Ernak ile yolunu ayırması bekleniyor.
HAVA ATIŞI SAAT 13.00’TE
Ataşehir’deki Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda bugün saat 13.00’te oynanacak karşılaşmada Özlem Yalman, Semih Vural ve Fatih Güler hakem üçlüsü yönetecek. Kritik mücadele beIN Sports 5’ten ekranlara gelecek.
İki takım arasında sezon öncesi İstanbul’da oynanan hazırlık maçını Bahçeşehir Koleji, 88-80 kazanmıştı.