Konya
Açık
28°
Aksaray
Açık
28°
Karaman
Açık
28°
Anadolu'da Bugün Spor Konyalılardan büyük başarı! Kürsüyü doldurdular

Konyalılardan büyük başarı! Kürsüyü doldurdular

Konya, 6-8 Ağustos 2026 tarihlerinde Isparta’da düzenlenen Türkiye Kupası 8. Etap Yol Yarışlarında elde edilen derecelerle bisiklette önemli bir başarıya imza attı.

Konyalılardan büyük başarı! Kürsüyü doldurdular
KAYNAK: Konya İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü
Okunma Süresi: 3 dk

Konya, 6-8 Ağustos 2026 tarihlerinde Isparta’da düzenlenen Türkiye Kupası 8. Etap Yol Yarışlarında elde edilen derecelerle bisiklette önemli bir başarıya imza attı.

Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, farklı kulüpler adına yarışan Konyalı sporcular; bireysel zamana karşı, yol, tandem ve genel klasman yarışlarında çok sayıda derece elde etti.

Bireysel zamana karşı yarışlarında 7 derece

Bireysel zamana karşı yarışlarında Torku Şeker Spor Kulübü’nden Ramazan Uğurlu U13 kategorisinde üçüncü oldu.

Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü sporcularından Eylül Şenal Büyük Kadınlar Deaf kategorisinde, Zeynep Nur Harmancı U11 kategorisinde birinci, Sude Harmancı ise U13 kategorisinde ikinci sırada yer aldı.

Çatalhüyük Çumra Belediyespor’dan Yiğit Efe İmtek U11’de birinci, Hasan Toprak Türkmen U11’de üçüncü, Mehmet Göktuğ Köse U15’te ikinci ve Gamze Sarı U15’te üçüncü oldu.

Yol yarışlarında Konya rüzgârı

Yol yarışlarında da Konyalı sporcular önemli dereceler elde etti.

Torku Şeker Spor Kulübü’nden Ramazan Uğurlu U13’te, Mehmet Mayda ise U19’da birincilik kazandı.

Taşkent Spor Kulübü’nden Necmettin Ali Örnek genç erkekler kategorisinde ikinci oldu.

Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü’nde Eylül Şenal ve Zeynep Nur Harmancı birinciSude Harmancı ikinciElif Korkmaz ise üçüncü sırada yer aldı.

Çatalhüyük Çumra Belediyespor’dan Yiğit Efe İmtek birinciHasan Toprak Türkmen ve Muhammet Ali İşler üçüncüMehmet Göktuğ Köse ikinciGamze Sarı ise birinci oldu.

Ferdi sporcu olarak yarışan Muhammed Mustafa Makina da U17 kategorisinde ikinci sırayı elde etti.

Tandem yarışlarında da dereceler geldi

Tandem yarışlarında da Konya adına önemli başarılar elde edildi.

Bireysel zamana karşı yarışında Ayca Erdoğan - Tuana Filiz çifti birinciMeltem Tilkioğlu - Ayşegül Bilgili ile Mustafa Demir - Süleyman Öztoprak ikilileri üçüncü oldu.

Tandem yol yarışında ise Ayca Erdoğan - Tuana Filiz çifti birinciMustafa Demir - Süleyman Öztoprak ikilisi birinciMeltem Tilkioğlu - Ayşegül Bilgili çifti üçüncü sırada yer aldı.

Genel klasmanda 2 şampiyonluk

Türkiye Kupası 8. Etap sonunda oluşan genel klasmanda ise Ramazan Uğurlu ve Mehmet Göktuğ Köse birinciGamze Sarı ikinci olarak önemli bir başarıya imza attı.

Takım klasmanında Taşkent Spor Kulübü zirvede

Takım klasmanlarında da Konya ekipleri kürsüde yer aldı.

Torku Şeker Spor Kulübü U13 erkeklerde ikinci, U15 erkeklerde üçüncü olurken, Taşkent Spor Kulübü takım klasmanında birincilik elde etti.

Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Kupası 8. Etap Yol Yarışları’nda mücadele ederek dereceye giren tüm sporcuları ve kulüpleri tebrik etti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız