A Milli Takım'da Sergen Yalçın dönemi resmen başlıyor. TFF, resmi açıklamayı gün içinde yapacak. 53 yaşındaki teknik direktör, A Milli Takım’ın başında ilk maçına 12 Kasım Perşembe günü Belçika ile İzmir’de oynanacak UEFA Uluslar Ligi karşılaşmasında çıkacak.
A Milli Takım'da görev yapacağı için çok mutlu ve gururlu olduğunu açıklayan Sergen Yalçın yaptığı açıklamada, “Hepimiz için hayırlı olsun. Bu görev çok önemli bir görev. Son 2-3 günde gelişmeler oldu. Ay-yıldız her şeyin üzerindedir. Kulüp takımlarının çok üzerindedir. Her teknik direktörün gelmek istediği yerdir. Benim için de gurur verici. 'Hayır' deme lüksümüz zaten yok. Halkımızın desteğiyle inşallah başarılı bir milli takım yolu bizi bekliyordur.
4 yıllık anlaşma uzun gibi görünmesin. Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası takvimi nedeniyle böyle bir anlaşma yapmak zorundayız. Bu süreyi keyfimize göre belirlemedik. Bir Avrupa Şampiyonası ve mümkünse bir Dünya Kupası oynamayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.