Konya
Parçalı az bulutlu
10°
Aksaray
Az bulutlu
11°
Karaman
Parçalı bulutlu
10°
Anadolu'da Bugün Türkiye Fırat'ın doğusunda Türk-Rus üçüncü ortak kara devriyesi başladı

Fırat'ın doğusunda Türk-Rus üçüncü ortak kara devriyesi başladı

Soçi mutabakatı kapsamında Türk ve Rus askerleri, Suriye'de Fırat'ın doğusunda üçüncü ortak kara devriyesine başladı.

Fırat'ın doğusunda Türk-Rus üçüncü ortak kara devriyesi başladı
Okunma Süresi: 1 dk

Şırnak'ın İdil ilçesinin Alakamış köyü mevkisinden 4 zırhlı araçtan oluşan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) konvoyu, ortak kara devriyesine katılmak için sınırı geçerek Rus askeri konvoyuyla buluştu. 

TSK ve Rus unsurları, Suriye'de Fırat'ın doğusundaki Kamışlı-Derik arasında bulunan bölgede kara devriyesi gerçekleştiriyor. Devriyeyi gerçekleştiren konvoya insansız hava araçları (İHA) da eşlik ediyor.

Üçüncü kara devriyesi ile Kamışlı'nın doğusuna ilk kez geçiş yapan TSK unsurları, Rus askerleri ile devriyesini sürdürüyor.

Sınırın sıfır noktasındaki gelişmeleri çok sayıda basın mensubu takip ediyor.

Suriye sınırının sıfır noktasında bulunan İdil ilçesine bağlı Alakamış köyü mevkisi daha önce PKK'lı teröristlerin Türkiye'ye sızma girişimleri ile gündeme gelmişti.

Soçi mutabakatı kapsamında Türk-Rus ilk ortak kara devriyesi 1 Kasım Cuma günü Rasulayn'ın 40 kilometre doğusu ile Kamışlı'nın 30 kilometre batısı arasındaki bölgede, ikinci ortak devriye 5 Kasım'da Aynularab'ın doğusu ile Tel Abyad'ın batısı arasındaki bölgede yürütülmüştü.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız