Konya
Parçalı az bulutlu
10°
Aksaray
Az bulutlu
11°
Karaman
Parçalı bulutlu
10°
Anadolu'da Bugün Yerel Haber Çumra Belediyesi zabıta ekipleri okul kantinlerini denetledi

Çumra Belediyesi zabıta ekipleri okul kantinlerini denetledi

Çumra Belediyesi Zabıta ekipleri, ilçede eğitim veren okul kantinlerinde denetimlerde bulundu.

Çumra Belediyesi zabıta  ekipleri okul kantinlerini denetledi
Okunma Süresi: 2 dk

2019- 2020 eğitim ve öğretim döneminin başlamasıyla Çumra’da Belediye’nin zabıta ekipleri tarafından okullarda kantinlerin yönetmeliğe uygun bir şekilde faaliyetlerini sürdürmesine yönelik denetimler gerçekleştirildi. Zabıta ekipleri, okul kantinlerinde yaptıkları denetimlerde uyulması gereken kurallar hakkında  kantin yönetici ve çalışanlarını bilgilendirdi.

Okul kantinlerinde kapsamlı bir şekilde denetimlerine devam eden Çumra Belediyesi zabıta ekipleri, kantinlerin çalıştırma ruhsatlarını kontrol ederken, kantinlerdeki gıda maddelerinin sağlık koşullarını titizlikle inceledi. İncelemelerde gıda ürünlerinin de ambalajlarında son kullanma tarihi ile ilgili kontroller yapıldı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Çumra Belediye Başkanı Halit Oflaz, okul kantinlerinde ki denetimlerin okullarda öğrenim gören çocukların sağlığı öncelik alınarak büyük bir titizlikle yapıldığına dikkat çekti. Başkan Oflaz açıklamasında ; “ Öğrencilerimizin sağlığı bizim her zaman önceliğimizdir. Onlar eğitimlerine devam ederken bizlerde beslenme ihtiyaçlarını gördükleri okul kantinlerinde gereken denetimleri büyük önem göstererek yapıyoruz. Zabıta ekiplerimiz okul kantinlerinde yönetmeliğe uygun şekilde faaliyetlerin uygulanıp uygulanmadığına dair incelemelerini geniş kapsamlı sürdürüyorlar. Öğrencilerimizin sağlığını tehdit edecek herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için denetimlerimizi düzenli olarak gerçekleştirmeyi sürdüreceğiz. İncelemelerimizde kriterleri uygulayan kantincilerimize insan sağlığına göstermiş olduğu önemden dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız