21 BİN 660 AİLEYE DAĞITILACAK
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından her yıl maddi durumu düşük ve mağdur ailelere verilen kömürün dağıtımına başlandı. Daha önce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından tespit edilen 21 bin 660 aileye 30 bin ton kömürün dağıtılacağı belirtildi.
BİN 250 İLE BİN 500 KİLO ARASINDA
Havaların soğumaya başladığı bu günlerde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına kayıtlı Selçuklu ilçesinde 6 bin 660 aileye, Karatay ilçesinde 8 bin aileye ve Meram ilçesinde de 7 bin aileye aile başına bin 250 kilo ile bin 500 kilo arasında değişen toplam 30 bin ton kömür dağıtımı devam ediyor.
HAVA KİRLİLİĞİ OLUŞTURMAYACAK
Karatay SYDV Müdürü Ekrem Güden, Selçuklu SYDV Müdürü Harun Parlak ve Meram SYDV Müdürü Musa Özmen’den alınan bilgilere göre kömürlerin en kısa zamanda ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılacağı, bununla ilgili olarak bütün çalışmaların tamamlandığı bildirilmiştir. Ayrıca ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılan kömürün çevre temizliği açısından hava kirliliği oluşturmayacak nitelikte olduğu ve ailelere bizzat teslim edildiği ifade edilmiştir. (Mustafa Ekmekcioğlu)