EKOL KOLEJİ HAMLE YAPTI

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Konya’da düzenlenen Yıldızlar Satranç turnuvasında Ekol Koleji öğrencilerinden Yüksel Buğdaycı, birinci oldu. İki gün süren ve Gençlik Spor İl müdürlüğünde düzenlenen turnuvada yaptığı akılcı hamlelerle rakiplerine Yüksel Buğdaycı, ter döktürdü.

EKOL KOLEJİ HAMLE YAPTI
Yayınlanma:

Hakem Alper Köse yönetiminde gerçekleşen 13,14 yaş kategorisinde dereceye giren Yüksel Buğdaycı, sevincini okul arkadaşları ve öğretmenleriyle kutladı. Satrancın önemli bir etkinlik olduğunu belirten Buğdaycı, “Satranç akılla oynan hamleyi karşı tarafa göre düşünülerek yapılan bir oyundur. Eğer hata yaparsanız, hamlenizi zamanında gerçekleştiremez iseniz kaybedersiniz. Bu sebeple satranç oynamaya başladıktan sonra gerek hayatımda gerekse aldığım kararlarla önemli başarıları da yakalamış olduk. Bana destek olan gerek öğretmenlerime gerekse de arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. “ dedi.

Okul müdürü Dr. Mehmet Birekulise öğrencilerin eğitimlerinde önemli bir rol olan spor dallarının geliştirilmesi konusunda titiz davrandıklarını belirterek, “çalışmadan, emek vermeden hiçbir başarıya ulaşamayız. Başarıya ulaşmak içinse öğrencilerimizi yönlendirmemiz ve emek vermemiz gerekir. Bu konuda satrançla ilgili olan öğrencimiz için gerekli bütün yardımı gösterdik. Öğrencimiz ise yakaladığı başarı ile emeklerimizi boşa çıkarmadı. Kendisine teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.