FETÖ sanığının 'Erman Toroğlu' ifadesi tepki çekti

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Beştepe Karargahındaki eylemlerle ilgili davada sanık Mumcu'nun fotoğrafları "Erman Toroğlu gibi yorumlamak istediğini" söylemesi tepki çekti.

FETÖ sanığının 'Erman Toroğlu' ifadesi tepki çekti
Yayınlanma:

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ15 Temmuz darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe Karargahındaki eylemlerle ilgili 244 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam ediliyor.

Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen davanın duruşması, sanık eski üsteğmen Erhan Mumcu'nun savunmasıyla başladı. 

Çapraz sorgu sırasında, olay günü karargahtaki silahlı ve teçhizatlı görüntülerinden elde edilen fotoğrafları gösterilen Mumcu, fotoğraflar için "Bana benziyor ama hatırlamıyorum. 'Görüntülerdeki benim' diyerek yargıyı yanıltmak istemiyorum" demekle yetindi.

Mumcu'nun, mahkeme salonundaki ekrana yansıtılan bir fotoğrafı için, "Bu kare hakkında Erman Toroğlu gibi yorum yapmak istiyorum" ifadesi, müşteki ve avukatlarının tepkisini çekti.

Başbakanlık avukatı Hayrettin Bıyıklıoğlu'nun "Fotoğraflarınıza baktığımızda o gün olabilecek her yerde varsınız. Komuta katı, 10 ve 11. kat, görüntü izleme merkezi, rehinelerin tutulduğu salonun önünde bulunduğunuz anlar kameralara yansıyor. Şimdi, Erman Toroğlu yaklaşımız üzerine soruyorum. Bu durumunuzu nasıl yorumlamamız gerekiyor?" sorusuna sanık Mumcu, "Bu görüntüler, bir insanın cani ve terörist olduğu gerçeğini ortaya koymaz." cevabını verdi.

Davanın sanıklarından eski yüzbaşı Yavuz Keçeci'nin "Jandarma Genel Komutanlığı imamı Erhan Mumcu olabilir" iddiası sorulan Mumcu, "Bu konuya ilişkin bugüne kadar kimse bana bir soru sormadı, garip bir durum. Günümüz için çamur at izi kalsın, böyle bir şey yok. Bunların (FETÖ) imamlarının sivil olacağı bellidir." savunmasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.