Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Filistinliler için özel dua!

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, hayatını kaybeden Filistinliler için dua etti. Peki, duasında ne gibi ifadelere yer verdi. İşte detaylar...

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Filistinliler için özel dua!
Yayınlanma:

AA'dan alınan habere göre: Erbaş, Fransa’nın Strazburg şehrinde, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Strazburg tarafından düzenlenen “Sabah Namazı Buluşması” programında gurbetçilerle bir araya geldi.

Bischwiller Yunus Emre Camii’ndeki programda sabah namazını kıldıran ve Kur’an-ı Kerim okuyan Başkan Erbaş, okunan tesbihatlar ve getirilen salavatların ardından cemaate hitap etti.

Dünyanın çeşitli yerlerinde zulüm gören insanlar olduğunu belirten Erbaş, “Zulüm görenin inancı ne olursa olsun, o zulüm gören mazlum insanları zulümden kurtarmamız lazım. Filistin’de, Gazze Şeridi’nde, Doğu Türkistan’da, Keşmir’de. Dünyanın doğusundan batısına, güneyine mazlum insanlar var.” dedi.

"HER YERDE BU ZULMÜ ANLATIYORUZ"

Erbaş, Gazze’deki Filistinlilerin zor şartlar altında hayatlarını devam ettirmeye çalıştığını hatırlatarak, bölgeye bol bol insani yardım gönderilmeye gayret edilmesi çağrısı yaparak, "Yiyecek gıdaları, giyecek elbiseleri yok. Onlar orada yıkıntıların arasında, soğukta ya da güneş başlarına vurduğu zaman biz burada nasıl rahat yatabiliriz, nasıl rahat gezebiliriz, uyuyabiliriz.” ifadelerini kullandı.

Gazze’de yaşanan zulmü dünyaya duyurmak için yoğun çaba sarf ettiklerini dile getiren Erbaş, “Her vesileyle bu zulmü dünyaya anlatmaya çalışıyoruz. Bizim milletimiz, Türk milleti, Türkiye'de, Türkiye'nin dışında her yerde bu zulmü anlatıyoruz.” diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Filistinliler için özel dua!

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.