İsrail 320 Noktayı Vurdu!

İsrail, Gazze Şeridi’ndeki 320 bölgeyi vurarak 400 Filistinliyi öldürdü. Son günlerde düzenlenen saldırılarda en çok çocuklar öksüz ve yetim kaldı. İsrail’in son birkaç gündür düzenlediği saldırılarla birlikte, Filistin’de vefat edenlerin sayısı

İsrail 320 Noktayı Vurdu!
Yayınlanma:
Güncelleme:

İsrail, Gazze Şeridi’ndeki 320 bölgeyi vurarak 400 Filistinliyi öldürdü. Son günlerde düzenlenen saldırılarda en çok çocuklar öksüz ve yetim kaldı. İsrail’in son birkaç gündür düzenlediği saldırılarla birlikte, Filistin’de vefat edenlerin sayısı neredeyse 5 bine yaklaştı.

İsrail’in Gözaltına Aldığı Filistinli Sayısı İse 85

Aralarında Hamas yöneticilerinin de bulunduğu en az 85 Filistinli, İsrail güçlerince gözaltına alındı. 7 Ekim’den bu yana 1215 Filistinli tutuklandı. Tulkerim’deki gece boyunca düzenlenen baskınlara Filistinliler de silahlı çatışmayla karşılık vermişti. İsrail’in El-Celezun Mülteci Kampı'na açtığı ateş sonucu 2 kişi yaşamını yitirmiş 4 Filistinli de yaralanmıştı.

Gözaltına Alınanlar Arasında Kadın ve Çocuklar da Bulunuyor

Filistin Esirler Cemiyeti’nin açıklama yaptı. Sabah saatlerine kadar süren İsrail’in Batı Şeria’da başlattığı gözaltı operasyonlarında birçok kentte, Hamas yöneticilerinin de bulunduğu 85 Filistinli gözaltına alındı.

İçlerinde Çocuklar Da Var

Filistinliler Esirler Cemiyeti’nin yaptığı açıklamaya göre, Doğu Kudüs ve Batı Şeria'nın Ramallah, El Halil, Beytullahim, Tulkerim ve Eriha kentlerinde yapılan gözaltı operasyonun içinde kadın ve çocuklar da var.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in yaptığı saldırılarda 1873’ü çocuk, 1023'ü kadın olmak üzere 4 bin 700 kişinin öldüğünü, 14 bin 245 kişinin yaralandığını, sonrasında işgal altındaki Batı Şeria'da da İsrail güçlerinin saldırılarında 90 Filistinlinin vefat ettiği belirtti. İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 18 gazeteci yaşamını da yitirmişti.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.